Falafelit
Nämä herkullisen yrttiset falafelit nostavat salaatit ja wrapit aivan uudelle tasolle.
Falafelit
Nämä herkullisen yrttiset falafelit nostavat salaatit ja wrapit aivan uudelle tasolle.
Välineet
Ainekset
750 g kuivattuja kikherneitä
1 kourallinen persiljaa
1 kourallinen korianteria
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 tl jauhettua juustokuminaa
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
3 rkl jauhoja
Vaiheittaiset ohjeet
Laita kuivatut kikherneet suureen kulhoon ja kaada päälle 2 litraa vettä. Liota yön yli.
Valuta vesi kikherneistä ja kaada ne lihamyllyn syöttösuppiloon. Käytä lihamyllyssä keskihienoa jauhatuslevyä. Lisää persilja, korianteri, valkosipulinkynnet ja sipuli. Aseta nopeudeksi 4 ja työnnä kaikki ainekset myllyn läpi syöttöpainimella.
Lisää jauhettujen kikherneiden joukkoon kumina, suola, mustapippuri ja jauhot. Aseta vatkaimella varustettu yleiskone nopeudelle 4 ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Muotoile falafel levyiksi käsin ja aseta ne öljytylle uunipellille.
Paista falafeleja 20 minuuttia 190-asteisessa uunissa. Tarjoile pitaleipien, wrapien tai salaatin kanssa.