Välineet
Kardemummapullat
Pehmeät ja täyteläiset kardemummapullat mausteisella täytteellä sopivat täydellisesti herkutteluun ja kahvihetkiin.
Välineet
Ainekset
250 ml täysmaitoa
10 palkoja vihreitä kardemumma
2 tl kuivahiivaa
75 g sokeria
1/4 tl suolaa
200 g voita
500 g leipäjauhoja
100 g fariinisokeria
1,5 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl kanelia
1 vatkattua kananmunaa
3 rkl raesokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä 250 ml maitoa pienessä kattilassa keskilämmöllä. Murskaa kuusi vihreää kardemummapalkoa ja lisää ne maitoon. Kun maito on lämmintä (mutta ei kiehuvaa), sammuta liesi ja peitä kattila kannella. Anna hautua 15 minuuttia, jotta kardemumman maku imeytyy. Siivilöi sitten kardemummapalot pois ja anna maidon jäähtyä kädenlämpöiseksi (noin 37–40 °C). Sulata 100 g voita ja anna sen jäähtyä hieman.
Kiinnitä taikinakoukku KitchenAid-yleiskoneeseen. Lisää kädenlämpöinen maito, sokeri, pikahiiva, jauhot, sulatettu voi ja suola. Sekoita nopeudella 1, kunnes taikina pysyy kasassa. Nosta nopeuteen 2 ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia, kunnes se on tasaista ja kimmoisaa. Peitä kulho kostealla pyyhkeellä tai tuorekelmulla ja anna taikinan kohota noin 1,5 tuntia tai kunnes se on kaksinkertaistunut.
Kiinnitä vatkain KitchenAid-yleiskoneeseen. Varmista, että jäljellä oleva voi on pehmeää, ja laita se pieneen KitchenAid-kulhoon. Lisää jauhettu kardemumma, kaneli ja fariinisokeri. Sekoita nopeudella 4, kunnes taikina on tasaista. Siirrä sivuun.
Jauhota puhdas työtaso kevyesti. Kun taikina on kohonnut, kumoa se työtasolle ja jaa kahteen yhtä suureen osaan. Kauli ensimmäinen osa 20 x 40 cm:n kokoiseksi suorakulmioksi. Levitä kardemummatäyte tasaisesti taikinan päälle. Taita taikina kaksin kerroin pituussuunnassa ja leikkaa se sitten kuuteen yhtä suureen osaan, joiden leveys on noin 7 cm. Tee sama taikinan toiselle osalle.
Ota yksi leikatuista osista ja leikkaa se kolmeksi yhtä suureksi suikaleeksi jättäen yläosasta noin 2 cm leikkaamatta. Letitä kolme suikaletta varovasti ja käännä se ympäri. Kierrä letitetty taikina keräksi ja työnnä letin pää kerän alle, jotta kerä ei aukea. Tällä tavalla saat siististi letitettyjä ja näyttäviä kardemummapullia.
Aseta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, peitä ne puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna kohota 30 minuuttia. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 15–17 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.