Skip the navigation

Loppiaiskakku

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Epiphany cake

Juhli loppiaista tarjoamalla tätä voitaikinasta leivottua, mantelitäytteistä kakkua!

Duration
Yhteensä1h
Valmistelu30min
Ruoanlaitto30min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

250 g

jauhoja

1/4+1/4 tl

suolaa

120 g

kylmää vettä

75 g

hienoa sokeria

100 g

mantelijauhoja

3

kananmunaa

100+100+50 g

pehmeää voita

1/2 tl

manteliaromia

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kaada jauhot, suola ja vesi taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon.

  2. Vaivaa 5 minuuttia nopeudella 2, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

  3. Poista taikina kulhosta, peitä taikina muovikelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

  4. Kauli voi (2 x 100 g) nelikulmioksi.

  5. Kiinnitä lankavispilä yleiskoneeseen ja lisää sokeri, mantelijauho, suola ja kananmunat yleiskoneen kulhoon.

  6. Sekoita nopeudella 2, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet.

  7. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen.

  8. Lisää pehmeä voi (50 g) ja manteliuute ja sekoita nopeudella 4, kunnes taikina on tasaista.

  9. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin puolikas nelikulmioksi.

  10. Laita kaulittu voi taikinan keskelle ja taita taikinan reunat voin päälle.

  11. Siirrä jääkaappiin 60 minuutiksi.

  12. Kauli molemmat taikinan puolikkaat. Taita taikinan reunat taikinan päälle.

  13. Käännä taikinaa neljäsosakierroksen verran aina kaulimisen jälkeen. Toista tätä 3 kertaa.

  14. Levitä mantelitäyte toisen voitaikinaympyrän päälle. Tasoita täyte ja jätä hiukan tilaa taikinan reunoille. Kostuta taikinan reunat vedellä.

  15. Nosta toinen kaulittu taikinan puolikas täytteen päälle. Leikkaa pois ylimääräinen reuna, jos tarpeen.

  16. Tiivistä reunat painelemalla sormilla.

  17. Voitele munankeltuaisella. Kaiverra kakun pintaan kuvio terävällä veitsellä.

  18. Paista 30 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.