Loppiaiskakku
Juhli loppiaista tarjoamalla tätä voitaikinasta leivottua, mantelitäytteistä kakkua!
Loppiaiskakku
Juhli loppiaista tarjoamalla tätä voitaikinasta leivottua, mantelitäytteistä kakkua!
Välineet
Ainekset
250 g jauhoja
1/4+1/4 tl suolaa
120 g kylmää vettä
75 g hienoa sokeria
100 g mantelijauhoja
3 kananmunaa
100+100+50 g pehmeää voita
1/2 tl manteliaromia
Vaiheittaiset ohjeet
Kaada jauhot, suola ja vesi taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon.
Vaivaa 5 minuuttia nopeudella 2, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Poista taikina kulhosta, peitä taikina muovikelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Kauli voi (2 x 100 g) nelikulmioksi.
Kiinnitä lankavispilä yleiskoneeseen ja lisää sokeri, mantelijauho, suola ja kananmunat yleiskoneen kulhoon.
Sekoita nopeudella 2, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet.
Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen.
Lisää pehmeä voi (50 g) ja manteliuute ja sekoita nopeudella 4, kunnes taikina on tasaista.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin puolikas nelikulmioksi.
Laita kaulittu voi taikinan keskelle ja taita taikinan reunat voin päälle.
Siirrä jääkaappiin 60 minuutiksi.
Kauli molemmat taikinan puolikkaat. Taita taikinan reunat taikinan päälle.
Käännä taikinaa neljäsosakierroksen verran aina kaulimisen jälkeen. Toista tätä 3 kertaa.
Levitä mantelitäyte toisen voitaikinaympyrän päälle. Tasoita täyte ja jätä hiukan tilaa taikinan reunoille. Kostuta taikinan reunat vedellä.
Nosta toinen kaulittu taikinan puolikas täytteen päälle. Leikkaa pois ylimääräinen reuna, jos tarpeen.
Tiivistä reunat painelemalla sormilla.
Voitele munankeltuaisella. Kaiverra kakun pintaan kuvio terävällä veitsellä.
Paista 30 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.