Skip the navigation

Luumuhillo

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Plum jam

Kotitekoinen luumuhillo vangitsee syksyn maut.

Duration
Yhteensä10min
Valmistelu5min
Ruoanlaitto5min

Välineet

StandMixerStandMixer
FoodStrainerFoodStrainer

Ainekset

Annos

0,4 kg

luumuja

50 ml

vettä

166,7 g

hillosokeria (sokerin ja hedelmän suhde 1:1, tarkista pakkauksen ohjeet)

1/3

sitruunan mehu

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Puolita luumut ja poista kivet.

  2. Kiinnitä mehupuristin ja kastikesihti. Purista luumuista mehu nopeudella 4.

  3. Kaada 350 ml luumumehua kattilaan. Lisää vesi. Kiehauta. Lisää sokeri ja sitruunan mehu ja sekoita.

  4. Kiehauta ja keitä yksi minuutti koko ajan sekoittaen.

  5. Kauho hillo kuumasteriloituihin purkkeihin. Jätä 0,5 cm:n vara. Sulje purkit tiiviisti sterilisoiduilla kansilla ja tiivisterenkailla.

  6. Anna jäähtyä.