Skip the navigation

Mansikkajäätelö

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Strawberry ice cream

Täyteläisen kermainen mansikkajäätelö, josta on vaikea olla pitämättä.

Duration
Yhteensä4h50
Valmistelu20min
Kohotusaika4h30

Välineet

StandMixerStandMixer
IceCreamMakerIceCreamMaker

Ainekset

Annos

450 g

mansikoita

9 rkl

sitruunamehua

2

munankeltuaista

170 g + 60 g

hienoa sokeria

360 g

vispikermaa

360 g

täysmaitoa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita jäätelökone-lisävarusteen pakastuskulho yöksi pakastimeen.

  2. Laita munankeltuaiset ja suurempi sokerimäärä yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä lankavispilä ja sekoita kolme minuutin ajan nopeudella 10, kunnes seos vaalenee.

  3. Sekoita maito ja kerma kaatokannussa. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4 ja kaada maito-kermaseos hiljalleen munaseokseen. Sekoita, kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja koostumus on ilmava. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

  4. Poista mansikoiden kannat. Ripottele mansikoiden pinnalle 60 grammaa sokeria ja sitruunamehu. Anna levätä 30 minuuttia.

  5. Sekoita mansikoita tehosekoittimessa 30 sekuntia nopeudella 6.

  6. Sekoita mansikat kermaan hellävaraisesti lastalla. Älä sekoita jäätelöseosta liikaa.

  7. Ota jäätelökone-lisäosan pakastuskulho pakastimesta. Kiinnitä jäätelökone yleiskoneeseen.

  8. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4 ja kaada kermaseos kulhoon. Varmista, että sekoitin pyörii, ennen kuin kaadat seoksen kulhoon.

  9. Odota 15–20 minuuttia, kunnes jäätelö alkaa näyttää pehmytjäätelöltä. Kaada jäätelö (ilmatiiviiseen) astiaan, peitä astia muovikelmulla ja pakasta 4 tuntia.