Mansikkajäätelö
Täyteläisen kermainen mansikkajäätelö, josta on vaikea olla pitämättä.
Mansikkajäätelö
Täyteläisen kermainen mansikkajäätelö, josta on vaikea olla pitämättä.
Välineet
Ainekset
450 g mansikoita
9 rkl sitruunamehua
2 munankeltuaista
170 g + 60 g hienoa sokeria
360 g vispikermaa
360 g täysmaitoa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita jäätelökone-lisävarusteen pakastuskulho yöksi pakastimeen.
Laita munankeltuaiset ja suurempi sokerimäärä yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä lankavispilä ja sekoita kolme minuutin ajan nopeudella 10, kunnes seos vaalenee.
Sekoita maito ja kerma kaatokannussa. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4 ja kaada maito-kermaseos hiljalleen munaseokseen. Sekoita, kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja koostumus on ilmava. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Poista mansikoiden kannat. Ripottele mansikoiden pinnalle 60 grammaa sokeria ja sitruunamehu. Anna levätä 30 minuuttia.
Sekoita mansikoita tehosekoittimessa 30 sekuntia nopeudella 6.
Sekoita mansikat kermaan hellävaraisesti lastalla. Älä sekoita jäätelöseosta liikaa.
Ota jäätelökone-lisäosan pakastuskulho pakastimesta. Kiinnitä jäätelökone yleiskoneeseen.
Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4 ja kaada kermaseos kulhoon. Varmista, että sekoitin pyörii, ennen kuin kaadat seoksen kulhoon.
Odota 15–20 minuuttia, kunnes jäätelö alkaa näyttää pehmytjäätelöltä. Kaada jäätelö (ilmatiiviiseen) astiaan, peitä astia muovikelmulla ja pakasta 4 tuntia.