Skip the navigation

Myskikurpitsarisotto

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Butternut risotto

Tämä maukas risotto on koko perheen lohturuokaa.

Duration
Yhteensä1h5
Valmistelu20min
Ruoanlaitto45min

Välineet

FoodProcessorFoodProcessor

Ainekset

Annos

1,5 rkl

oliiviöljyä

1/4

myskikurpitsa

50 g

chorizoa

1/2

punainen chili

1/2

sipuli

1/2

valkosipulinkynsi

250 g

risottoriisiä

75 ml

valkoviiniä

750 ml

kasvislientä

1/2 rkl

voita

5 lehteä

salviaa

1/2 tl

pippuria

1/2 tl

suolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori myskikurpitsa ja leikkaa se kuutioiksi.

  2. Aseta myskikurpitsa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja kypsennä uunissa 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.

  3. Viipaloi chorizo ja paista viipaleet ruokalusikallisessa oliiviöljyä suuressa syvässä kattilassa. Aseta chorizo sivuun, mutta jätä rasva kattilaan. 

  4. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja pilko ne hienoksi. Lisää ne chorizon öljyyn ja paista niitä 3 minuuttia. Sekoita joukkoon risottoriisi. 

  5. Kaada viini kattilaan ja odota, kunnes se on imeytynyt riisiin kokonaan. Keitä risottoa hiljalleen ja lisää 150 ml kasvislientä kerrallaan. Hämmennä silloin tällöin ja varmista, että liemi on imeytynyt risottoon kokonaan, ennen kuin lisäät uutta.

  6. Aseta jäähtynyt myskikurpitsa monitoimikoneeseen, johon on kiinnitetty ruostumattomasta teräksestä valmistettu monitoimiterä. Sekoita nopeudella 2, kunnes seos on tasaista muttei täysin sileää.

  7. Sekoita pähkinäkurpitsa, chorizo, voi, pinjansiemenet ja salvia riisin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.