Ainekset
1,5 rkl oliiviöljyä
1/4 myskikurpitsa
50 g chorizoa
1/2 punainen chili
1/2 sipuli
1/2 valkosipulinkynsi
250 g risottoriisiä
75 ml valkoviiniä
750 ml kasvislientä
1/2 rkl voita
5 lehteä salviaa
1/2 tl pippuria
1/2 tl suolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori myskikurpitsa ja leikkaa se kuutioiksi.
Aseta myskikurpitsa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja kypsennä uunissa 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
Viipaloi chorizo ja paista viipaleet ruokalusikallisessa oliiviöljyä suuressa syvässä kattilassa. Aseta chorizo sivuun, mutta jätä rasva kattilaan.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja pilko ne hienoksi. Lisää ne chorizon öljyyn ja paista niitä 3 minuuttia. Sekoita joukkoon risottoriisi.
Kaada viini kattilaan ja odota, kunnes se on imeytynyt riisiin kokonaan. Keitä risottoa hiljalleen ja lisää 150 ml kasvislientä kerrallaan. Hämmennä silloin tällöin ja varmista, että liemi on imeytynyt risottoon kokonaan, ennen kuin lisäät uutta.
Aseta jäähtynyt myskikurpitsa monitoimikoneeseen, johon on kiinnitetty ruostumattomasta teräksestä valmistettu monitoimiterä. Sekoita nopeudella 2, kunnes seos on tasaista muttei täysin sileää.
Sekoita pähkinäkurpitsa, chorizo, voi, pinjansiemenet ja salvia riisin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.