Skip the navigation

Pretzelit

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Pretzels

Valmista kotona ihanan pehmeitä pretzeleitä.

Duration
Yhteensä55min
Valmistelu40min
Ruoanlaitto15min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

360 ml

haaleaa vettä

7 g

kuivahiivaa

1 tl

suolaa

1 rkl

fariinisokeria

1 rkl

suolaamatonta voita

500 g

vehnäjauhoja

ripaus

karkeaa merisuolaa

120 g

ruokasoodaa

2 l

vettä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita vesi, hiiva, suola, fariinisokeri ja sulatettu voi yleiskoneen kulhoon.

  2. Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku ja lisää 1/3 jauhoista. Sekoita nopeudella 2.

  3. Lisää loput jauhot vähitellen.

  4. Taikina on valmista, kun se joustaa painettaessa sormella.

  5. Nosta taikina jauhotetulle tasolle, vaivaa käsin 3 minuuttia ja muotoile palloksi.

  6. Peitä liinalla ja anna taikinan levätä 10 minuuttia.

  7. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja lämmitä vesi lähes kiehuvaksi.

  8. Leikkaa taikina 50 gramman paloiksi. Muotoile taikinapalat pötköiksi. Tartu pötkön päihin ja vedä ne yhteen niin, että taikinapalasta muodostuu ympyrä. Käännä päitä, taivuta niitä itseesi päin ja paina ne alas pretzelin muotoon.

  9. Lisää ruokasooda veteen. Pudota kukin pretzel veteen noin 20 sekunniksi, nosta ne pois reikäkauhalla ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  10. Ripottele pretzelien päälle karkeaa merisuolaa ja paista noin 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.