Pretzelit
Valmista kotona ihanan pehmeitä pretzeleitä.
Pretzelit
Valmista kotona ihanan pehmeitä pretzeleitä.
Välineet
Ainekset
360 ml haaleaa vettä
7 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl suolaamatonta voita
500 g vehnäjauhoja
ripaus karkeaa merisuolaa
120 g ruokasoodaa
2 l vettä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita vesi, hiiva, suola, fariinisokeri ja sulatettu voi yleiskoneen kulhoon.
Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku ja lisää 1/3 jauhoista. Sekoita nopeudella 2.
Lisää loput jauhot vähitellen.
Taikina on valmista, kun se joustaa painettaessa sormella.
Nosta taikina jauhotetulle tasolle, vaivaa käsin 3 minuuttia ja muotoile palloksi.
Peitä liinalla ja anna taikinan levätä 10 minuuttia.
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja lämmitä vesi lähes kiehuvaksi.
Leikkaa taikina 50 gramman paloiksi. Muotoile taikinapalat pötköiksi. Tartu pötkön päihin ja vedä ne yhteen niin, että taikinapalasta muodostuu ympyrä. Käännä päitä, taivuta niitä itseesi päin ja paina ne alas pretzelin muotoon.
Lisää ruokasooda veteen. Pudota kukin pretzel veteen noin 20 sekunniksi, nosta ne pois reikäkauhalla ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Ripottele pretzelien päälle karkeaa merisuolaa ja paista noin 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.