Edellinen sivu

Rosmariini- ja valkosipulileipä

Nauti tämä rapean maukas leipä herkullisilla lisukkeilla tai vain oliiviöljyyn kastettuna.

Aloita valmistus

Työkalut

Tiedot

9

Ainesosat

5

Vaihetta

Aika

20'

Esivalmistelut

40'

Kypsennys

60'

Yhteensä

Ainesosat

  • 1valkosipuli
  • 1 tloliiviöljyä
  • 235 mlhaaleaa vettä
  • 30 gvoita
  • 300 gleipäjauhoa
  • 8 gkuivahiivaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 4 varttatuoretta rosmariinia
Tee nyt
  • Vaihe 1

    Leikkaa valkosipulin pääty pois. Aseta valkosipuli alumiinifoliolle ja kaada päälle oliiviöljyä. Paista 205 asteeseen lämmitetyssä uunissa 30 minuuttia. Anna paahdetun valkosipulin jäähtyä 10 minuuttia ja irrota sitten valkosipulin kynnet.

  • Vaihe 2

    Laita voi veteen ja anna sen sulaa. Lämmitä leipäkulho täyttämällä se kuumalla vedellä. Kaada vesi pois ja taputtele kuivaksi. Lisää leipäjauho, sokeri, hiiva ja suola taikinakoukulla varustettuun leipäkulhoon. Sekoita nopeudella 1. Valuta hitaasti sekaan lämmin veden ja voin sekoitus ja vaivaa 2 minuuttia. Pilko rosmariinin oksat ja lisää ne kulhoon. Lisää ja paahdettu valkosipuli ja vaivaa vielä 5 minuuttia. Ota taikina pois ja ripottele sen päälle jauhoja. Laita se sitten takaisin kulhoon ja peitä kannella. Anna taikinan nousta 60 minuuttia.

  • Vaihe 3

    Poista kulhon kansi ja siirrä taikina varovasti kulhosta kevyesti jauhotetulle tasolle. Muodosta taikinasta pallo nostamalla ja venyttämällä taikinan reunaa ja kääntämällä se taikinan keskelle. Jatka, kunnes taikina on pyöreän leivän muotoinen. Aseta molemmat kädet varovasti taikinan kummallekin puolelle. Muodosta oikeasta kädestä loiva kaari oikeaan reunaan ja pyöritä taikinaa tasolla vasemmalla kädelläsi. Näin taikinasta tulee pyöreä. Vihje: Jos haluat paksun Boule-tyyppisen leivän, voit antaa muotoillun leivän seistä 10 minuuttia ja muotoilla sitä sitten uudelleen edellä kuvatulla tavalla.

  • Vaihe 4

    Vuoraa leipäkulhon kansi leivinpaperilla. Aseta taikina kannen päälle ja peitä leipäkulholla. Anna taikinan kohota vielä 30 minuuttia.

  • Vaihe 5

    Kun taikina nousee toisen kerran, esilämmitä uuni 230 asteeseen. Laita leipäkulho uuniin. Irrota leipäkulho kannesta ja tee leivän pintaan viiltoja. Sulje ja laita uuniin. Paista 30 minuuttia ja ota sitten varovasti patakintaita käyttäen leipäkulho pois kannen päältä. Jatka leivän paistamista vielä 10 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Poista leipä uunista ja anna sen jäähtyä hieman ennen viipalointia.

Suosituimmat ruokamme

Jaa makuhoukutukset ja ruoanlaiton ilo näiden hyväksi todettujen, kotikokkien suosimien reseptien avulla. Nautit ruokailijoiden tyytyväisistä hymyistä lähes yhtä paljon kuin herkullisista mauista.

Mango-basilikasorbetti

Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei...

  • 30' Valmistelu
  • 5' Kypsennys

Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat

Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.

  • 45' Valmistelu
  • 30' Kypsennys

Melonia, granaattiomenaa ja fetasalaattia

Tämä salaatti on tuoreuden perikuva, mutta täyteläisen suolaisen fetajuuston ansiosta siinä on myös makua.

  • 15' Valmistelu

Rosmariini- ja valkosipulileipä

Vaihe 1

Leikkaa valkosipulin pääty pois. Aseta valkosipuli alumiinifoliolle ja kaada päälle oliiviöljyä. Paista 205 asteeseen lämmitetyssä uunissa 30 minuuttia. Anna paahdetun valkosipulin jäähtyä 10 minuuttia ja irrota sitten valkosipulin kynnet.

Vaihe 2

Laita voi veteen ja anna sen sulaa. Lämmitä leipäkulho täyttämällä se kuumalla vedellä. Kaada vesi pois ja taputtele kuivaksi. Lisää leipäjauho, sokeri, hiiva ja suola taikinakoukulla varustettuun leipäkulhoon. Sekoita nopeudella 1. Valuta hitaasti sekaan lämmin veden ja voin sekoitus ja vaivaa 2 minuuttia. Pilko rosmariinin oksat ja lisää ne kulhoon. Lisää ja paahdettu valkosipuli ja vaivaa vielä 5 minuuttia. Ota taikina pois ja ripottele sen päälle jauhoja. Laita se sitten takaisin kulhoon ja peitä kannella. Anna taikinan nousta 60 minuuttia.

Vaihe 3

Poista kulhon kansi ja siirrä taikina varovasti kulhosta kevyesti jauhotetulle tasolle. Muodosta taikinasta pallo nostamalla ja venyttämällä taikinan reunaa ja kääntämällä se taikinan keskelle. Jatka, kunnes taikina on pyöreän leivän muotoinen. Aseta molemmat kädet varovasti taikinan kummallekin puolelle. Muodosta oikeasta kädestä loiva kaari oikeaan reunaan ja pyöritä taikinaa tasolla vasemmalla kädelläsi. Näin taikinasta tulee pyöreä. Vihje: Jos haluat paksun Boule-tyyppisen leivän, voit antaa muotoillun leivän seistä 10 minuuttia ja muotoilla sitä sitten uudelleen edellä kuvatulla tavalla.

Vaihe 4

Vuoraa leipäkulhon kansi leivinpaperilla. Aseta taikina kannen päälle ja peitä leipäkulholla. Anna taikinan kohota vielä 30 minuuttia.

Vaihe 5

Kun taikina nousee toisen kerran, esilämmitä uuni 230 asteeseen. Laita leipäkulho uuniin. Irrota leipäkulho kannesta ja tee leivän pintaan viiltoja. Sulje ja laita uuniin. Paista 30 minuuttia ja ota sitten varovasti patakintaita käyttäen leipäkulho pois kannen päältä. Jatka leivän paistamista vielä 10 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Poista leipä uunista ja anna sen jäähtyä hieman ennen viipalointia.

top
Valitse uusi tuote

Valitse vertailuun

Vertaile tuotteita

Voit valita vertailuun vain kolme tuotetta. Poista yksi tuote, niin voit lisätä sen tilalle jonkin muun.