Skip the navigation

Vaahtokarkit

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Marshmallows

Nämä kuohkeat ja pehmeät vaahtokarkit syntyvät helposti kotona.

Duration
Yhteensä10min
Valmistelu10min

Välineet

StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

10

liivatelehteä

120 g

vaaleaa siirappia

340 g

hienoa sokeria

180 ml + lisää liivatelehtien liotukseen

vettä

2

munan valkuaista

1 rkl

vaniljauutetta

100 g

tomusokeria

100 g

maissitärkkelystä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.

  2. Lisää vaalea siirappi, sokeri ja vesi suureen kattilaan keskilämmölle. Kiehauta sokeri kevyesti ja keitä 5 minuuttia. Älä sekoita.

  3. Laita munanvalkuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita minuutti nopeudella 10, kunnes kiinteitä huippuja muodostuu.

  4. Valuta sokerisiirappi hitaasti kulhon sisäreunaa pitkin yleiskoneen ollessa käynnissä.

  5. Purista liivate ja sekoita sokeri- ja valkuaisseokseen. Lisää vaniljauute.

  6. Vaahdota nopeudella 10, kunnes vaahtokarkkiseos on paksua ja kiiltävää.

  7. Sekoita tomusokeri ja maissitärkkelys yhteen. Aseta pellille leivinpaperi ja ripottele sille runsaasti tomusokeriseosta. Se estää vaahtokarkkeja tarttumasta kiinni.

  8. Kaada vaahtokarkkiseos pellille, ripottele päälle tomusokeriseosta ja anna levätä huoneenlämmössä yön yli. Ripottele terävälle veitselle maissitärkkelystä, ennen kuin leikkaat vaahtokarkkilevyn sopivan kokoisiksi ja muotoisiksi paloiksi.