Vaahtokarkit
Nämä kuohkeat ja pehmeät vaahtokarkit syntyvät helposti kotona.
Vaahtokarkit
Nämä kuohkeat ja pehmeät vaahtokarkit syntyvät helposti kotona.
Välineet
Ainekset
10 liivatelehteä
120 g vaaleaa siirappia
340 g hienoa sokeria
180 ml + lisää liivatelehtien liotukseen vettä
2 munan valkuaista
1 rkl vaniljauutetta
100 g tomusokeria
100 g maissitärkkelystä
Vaiheittaiset ohjeet
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
Lisää vaalea siirappi, sokeri ja vesi suureen kattilaan keskilämmölle. Kiehauta sokeri kevyesti ja keitä 5 minuuttia. Älä sekoita.
Laita munanvalkuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita minuutti nopeudella 10, kunnes kiinteitä huippuja muodostuu.
Valuta sokerisiirappi hitaasti kulhon sisäreunaa pitkin yleiskoneen ollessa käynnissä.
Purista liivate ja sekoita sokeri- ja valkuaisseokseen. Lisää vaniljauute.
Vaahdota nopeudella 10, kunnes vaahtokarkkiseos on paksua ja kiiltävää.
Sekoita tomusokeri ja maissitärkkelys yhteen. Aseta pellille leivinpaperi ja ripottele sille runsaasti tomusokeriseosta. Se estää vaahtokarkkeja tarttumasta kiinni.
Kaada vaahtokarkkiseos pellille, ripottele päälle tomusokeriseosta ja anna levätä huoneenlämmössä yön yli. Ripottele terävälle veitselle maissitärkkelystä, ennen kuin leikkaat vaahtokarkkilevyn sopivan kokoisiksi ja muotoisiksi paloiksi.