Sitruuna-mustikkakuppikakut tuorejuustokuorrutteella
Sitruuna-mustikkakuppikakut tuorejuustokuorrutteella
Välineet
Ainekset
250 g voita
250 g hienoa sokeria
250 g nostatusainetta sisältävää jauhoa
4 kananmunaa
1 rkl ranskankermaa
1 sitruunamehua
1 kuppia (1,75 dl) mustikoita
60 g voita
tuorejuustoa
1 rkl mustikkahilloa
200 g tomusokeria
1 1 sitruunan kuori
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita sillä välin voi ja hieno sokeri käyttäen yleiskonetta nopeudella 2 noin kahden minuutin ajan.
Punnitse 250 grammaa jauhoja siivilä ja vaaka -lisävarusteella, ja yhdistä ne voiseokseen sekoittaen 2–3 minuutin ajan nopeudella 1.
Sekoita neljä kananmunaa seokseen yleiskoneen nopeudella 2 kahden minuutin ajan. Kun seos on tasainen, lisää ranskankerma, sitruunamehu ja mustikat ja sekoita hieman lisää.
Täytä kuppikakkuvuoat jäätelökauhalla. Laita uuniin vähintään 20 minuutiksi (uunista riippuen). Pidä kuppikakkuja silmällä. Paista, kunnes ne ovat kullanruskeita, ja anna jäähtyä.
Sekoita kaikki ainekset, täytä pursotuspussi ja anna seoksen jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, kunnes seos on kiinteää.
Koristele kuppikakut kuorrutuksella ja ylimääräisillä mustikoilla. Nauti!