Appelsiini-suklaavaahto
Herkullinen suklaajälkiruoka, jossa on appelsiinin vivahde.
Appelsiini-suklaavaahto
Herkullinen suklaajälkiruoka, jossa on appelsiinin vivahde.
Välineet
Ainekset
200 g tummaa suklaata
6 kananmunaa
200 g hienoa sokeria
350 ml kuohukermaa
1 vaniljatanko
1 veriappelsiinin kuori
karamellisoituja appelsiiniviipaleita
Vaiheittaiset ohjeet
Sulata suklaa mikronkestävässä kulhossa matalalla lämmöllä.
Erottele kananmunat. Vatkaa sokeri ja munankeltuaiset sähkövatkaimen korkealla nopeudella, kunnes seos on ilmava ja kaksinkertainen.
Kääntele sulanut suklaa munankeltuaisseoksen joukkoon.
Vatkaa munanvalkuaisia, kunnes vaahdosta muodostuu kiinteitä huippuja. Kääntele munanvalkuaisseos suklaaseoksen joukkoon.
Kaavi vaniljatangon siemenet pois ja lisää ne vaahtoon. Vatkaa kermaa, kunnes vaahtoon alkaa muodostua pehmeitä huippuja. (Siirrä osa kermasta sivuun koristelua varten.)
Kääntele kermavaahto ja appelsiinin kuori suklaavaahdon joukkoon.
Jaa suklaavaahto tarjoilulaseihin ja aseta lasit jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
Tarjoile kermavaahdon ja karamellisoitujen appelsiinien kera.