Skip the navigation

Avokado-minttu-hernekeitto

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Pea, avocado and mint soup

Duration
Yhteensä5min
Valmistelu5min

Välineet

BlenderBlender

Ainekset

Annos

480 ml

kasvislientä

400 g

sulatettuja pakasteherneitä

25 g

hienonnettua kevätsipulia

3/4 tl

merisuolaa (tai enemmän maun mukaan)

pinch

rouhittua mustapippuria

1/4

keskikokoinen kuorittu ja kivetön avokado

10 g

tuoreita mintunlehtiä

2 tl

tuorepuristettua sitruunamehua (tai enemmän maun mukaan)

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää liemi, herneet, kevätsipuli, suola, pippuri, ja avokado KitchenAid® Power Plus® -tehosekoittimen kannuun.

  2. Sulje kansi ja käynnistä tehosekoittimen Adapti-Blend™-keitto-ohjelma.

  3. Sekoita aineksia, kunnes kone sammuttaa itsensä. Vaihtoehtoisesti voit sekoittaa aineksia noin viisi minuuttia aloittaen nopeudella 1 ja kiihdyttäen vähitellen nopeuteen 10.

  4. Lisää mintunlehdet ja sitruunamehu ja sekoita seosta huippunopeudella 10–20 sekuntia, kunnes se on sileää ja kermaista.

  5. Lisää suolaa, pippuria ja sitruunamehua maun mukaan.

  6. Keitto on sekoituksen jälkeen kuumaa.

  7. Lisää keiton päälle hieman kasvipohjaista kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia ja koristele annos mintunlehdillä.

  8. Kevätsipulin määrä on ilmoitettu desilitroissa, koska niiden koko vaihtelee niin paljon. Yhdestä keskikokoisesta kevätsipulista tulee pilkottaessa noin ½ dl. Voit leikata irti sipulin valkoisen osan ja lisätä sen kokonaisena mukaan.