Bagelit
Herkulliset, sitkeän pehmeät omatekoiset bagelit ovat lähes parasta, mitä keittiössä voi valmistaa.
Bagelit
Herkulliset, sitkeän pehmeät omatekoiset bagelit ovat lähes parasta, mitä keittiössä voi valmistaa.
Välineet
Ainekset
9 g kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
550 g hiivaleipäjauhoja
1.5 tl vaaleanruskeaa sokeria
3 rkl ruokasoodaa
1 kananmuna
330 ml kädenlämpöistä vettä
1,5 tl haluamiasi siemeniä päälle ripoteltavaksi
Vaiheittaiset ohjeet
Aktivoi hiivaa lämpimässä vedessä kaksi minuuttia.
Lisää jauhot, sokeri ja suola yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku.
Sekoita nopeudella 2 ja lisää hiljalleen hiivavesi. Vaivaa kaksi minuuttia nopeudella 2.
Pyöritä taikinasta pallo. Laita taikina kevyesti voideltuun kulhoon. Peitä kulho muovikelmulla ja anna levätä lämpimässä paikassa tunti.
Laita taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina 10 osaan ja pyöritä osista pieniä palloja. Anna levätä 30 minuuttia.
Tee palloihin reiät.
Keitä vettä ja lisää veteen ruokasooda. Keitä bageleita 20–30 sekuntia.
Laita leivinpellille leivinpaperi ja nosta bagelit pellille. Voitele bagelit kananmunalla ja ripottele päälle siemeniä.
Paista 20 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.