Banaani-mustikkaleipä
Miksi tinkiä mausta? Tämä leipä on kostea ja herkullinen, ja siinä on paljon banaanin ja mustikan makua! Ystäväsi ja perheesi tulevat rakastamaan sitä.
Banaani-mustikkaleipä
Miksi tinkiä mausta? Tämä leipä on kostea ja herkullinen, ja siinä on paljon banaanin ja mustikan makua! Ystäväsi ja perheesi tulevat rakastamaan sitä.
Välineet
Ainekset
3 kypsää banaania
100 g spelttijauhoja
100 g kaurahiutaleita
120 ml kuplavettä
80 g siirappia (sokerijuurikas-, vaahtera- tai muuta siirappia maun mukaan)
2 tl leivinjauhetta
80 g mustikoita
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 170–180 asteeseen.
Voitele ja vuoraa 24 x 10 cm leipävuoka.
Laita tehosekoittimen kannuun kaikki ainesosat paitsi mustikat.
Laita kansi kiinni ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
Lisää mustikat taikinaan käännellen ja kaada seos vuokaan.
Paista 40–45 minuuttia tai kunnes leivän keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
Anna jäähtyä 10 minuutin ajan. Poista sitten leipä vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan.