Bataattignocchit ruskean voi-hunajakastikkeen kera
Nämä värikkäät, maukkaat ja kirpeät bataattignocchit suorastaan pursuavat makuja. Ne on hämmästyttävän helppo valmistaa alusta asti KitchenAid-yleiskoneella.
Bataattignocchit ruskean voi-hunajakastikkeen kera
Nämä värikkäät, maukkaat ja kirpeät bataattignocchit suorastaan pursuavat makuja. Ne on hämmästyttävän helppo valmistaa alusta asti KitchenAid-yleiskoneella.
Välineet
Ainekset
2-3 bataattia
1 iso (225g) russet-peruna
1 munankeltuainen
1 tl suolaa
210 g vehnäjauhoja
30 g kakkujauhoa
85 g voita
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
70 g pinjansiemeniä
1 tl tuoretta salviaa hienonnettuna
85 g hunajaa
150 g babypinaattia
raastettua parmesaania (maun mukaan)
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 220 °C:een. Halkaise perunat ja aseta ne uunipellille halkaistu puoli alaspäin. Paista perunoita uunissa noin 35 minuuttia niin pehmeiksi, että haarukka uppoaa niihin. (HUOM. russet-peruna kypsyy hitaammin).
Kuori bataatit, kun ne ovat kypsiä ja riittävän jäähtyneitä.
Kaavi peruna yleiskoneeseen ja kiinnitä vatkainlisävaruste. Muusaa perunoita 30 sekuntia. Aloita nopeudella 2 ja jatka nopeuteen 6.
Vaihda vatkainlisävaruste taikinakoukkuun. Lisää suola ja keltuainen. Sekoita nopeudella 2. Lisää jauhot sekoittamisen aikana noin neljäsosa kerrallaan. Lisää jokainen jauhoerä heti edellisen jälkeen ja sammuta yleiskone, kun viimeinen erä on sekoitettu taikinaan. Taikinan pitäisi olla hieman sitkeää. Jos se on liian sitkeää käsiteltäväksi, lisää 30 g jauhoja ennen taikinan poistamista sekoituskulhosta.
Jauhota kätesi kevyesti ja poista taikina kulhosta. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla pinnalla, kunnes taikina on muotoiltavissa. Jaa taikina kuuteen yhtä suureen osaan. Pyöritä taikinanpalat yksitellen ohuiksi, halkaisijaltaan noin 1–1,5 cm:n lieriöiksi. Leikkaa lieriöt pituussuunnassa 1–1,5 cm:n paloiksi. Tee urat pyöräyttämällä palat haarukan (tai gnocchilaudan) päältä.
Kiehauta suuri kattilallinen vettä ja lisää 1 teelusikallinen suolaa. Kun vesi kiehuu, keitä gnocchit erissä 4–5 minuutin ajan tai kunnes ne nousevat pintaan. Siirrä gnocchit reiällisellä kauhalla puhtaalle, reunalliselle uunipellille. Jäähdytä kokonaan.
Sulata voi suuressa kattilassa korkealla keskilämmöllä. Kun voi on sulanut, alenna lämpötila keskilämmölle. Paista voita noin kolme minuuttia, kunnes voi on ruskistunut ja tuoksuu paahtuneelta (pyöräytä pannua ajoittain). Nosta lämpötila korkealle keskilämmölle. Lisää hienonnettu valkosipuli, pinjansiemenet ja salvia, ja sekoita ne tasaisesti voin sekaan. Anna paahtua 1–2 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää gnocchit kattilaan. Sekoita gnocchit varovasti ja tasaisesti voihin. Keitä ilman kantta 1 minuutin ajan. Lisää hunaja, sekoita uudelleen ja keitä vielä minuutin ajan. Lisää babypinaatti, peitä kattila kannella ja anna pinaatin painua kasaan noin minuutti. Poista kansi ja sekoita pinaatti seokseen.
Sammuta levy, ripottele gnoccheille vastaraastettua parmesaania ja tarjoile heti sormisuolan, vastajauhetun pippurin ja lisäparmesaanin kera.