Briossi
Herkullinen kotitekoinen briossi on täydellistä aamiaisruokaa.
Briossi
Herkullinen kotitekoinen briossi on täydellistä aamiaisruokaa.
Välineet
Ainekset
120 ml lämmintä maitoa
3 rkl hienoa sokeria
6 g kuivahiivaa
300 g vehnäjauhoja
1 kananmuna
6 g suolaa
120 g pehmeää voita
Vaiheittaiset ohjeet
Sekoita pienessä kulhossa lämmin maito, hiiva ja puolet sokerista. Anna tekeytyä 5 minuuttia.
Kaada jauhot, kananmuna, jäljelle jäänyt sokeri, suola ja maitoseos yleiskoneen sekoituskulhoon.
Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 2 ja sekoita, kunnes seos alkaa muotoutua taikinaksi. Lisää nopeutta asetukseen 4 ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Aseta nopeus takaisin asetukseen 2 ja lisää pehmeä voi taikinaan vähitellen. Jatka sekoittamista, kunnes voi on sekoittunut taikinaan kokonaan. Sekoita vielä 2 minuuttia. Tässä vaiheessa taikina on vielä tahmeaa.
Peitä kulho kostealla liinalla ja anna taikinan nousta lämpimässä 45 minuuttia.
Jauhota työtaso ja kaada taikina työtasolle. Öljyä kädet. Jaa taikina kolmeen osaan ja rullaa ne tangoiksi.
Letitä tangot yhteen. Peitä pitko kostealla liinalla ja anna sen nousta lämpimässä 45 minuuttia.
Voit myös voidella briossin kananmunalla.
Paista 20 minuuttia 200 asteessa.