Briossileipä
Briossileipä
Välineet
Ainekset
250 ml maitoa
1 rkl kuivahiivaa
100 g hienoa sokeria
500 g vehnäjauhoja
100 g voita kuutioituna
3 kananmunaa
3 rkl munamaitoa voiteluun
40 g raesokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Tästä reseptistä tulee 2 briossia.
Lisää maito, hiiva, hieno sokeri ja 125 grammaa jauhoja vispilällä varustettuun leivontakulhoon.
Sekoita nopeudella 1 kolmen minuutin ajan, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet. Peitä kulho kannella ja anna levätä 30 minuuttia, kunnes seoksen pintaan alkaa muodostua kuplia.
Lisää leivontakulhoon loput jauhot, munat ja voi. Kiinnitä taikinakoukku yleiskoneeseen ja vaivaa nopeudella 1 kuuden minuutin ajan. Taikinan pitäisi tuntua kiinteältä ja joustavalta.
Peitä kulho kannella ja anna levätä tunnin ajan tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
Painele taikinaa hellästi ja kumoa jauhotetulle alustalle. Puolita taikina ja leikkaa puolikkaat kolmeen samansuuruiseen osaan.
Muotoile jokaisesta osasta pitkänmallinen nauha. Yhdistä varovasti kolmen taikinanauhan päät ja letitä briossi. Yhdistä letin päät muodostaaksesi ympyrän.
Siirrä briossi leivontakulhon leivinpaperilla vuoratulle kannelle ja peitä leivontakulholla. Anna levätä 20 minuuttia.
Voitele briossi munamaidolla (1 muna + 2 ruokalusikallista maitoa) ja ripottele päälle raesokeria. Peitä briossi leivontakulholla ja paista 30 minuuttia 180 asteessa. Poista kulho 30 minuutin jälkeen ja paista sitten vielä 10 minuuttia, kunnes briossin pinta on kullanruskea.
Anna jäähtyä ritilällä.