Skip the navigation

Broileripata

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Chicken stew

Tämä herkullinen broileripata pelastaa arki-illan ruoanlaiton.

Duration
Yhteensä1h45
Valmistelu15min
Ruoanlaitto1h30

Välineet

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
StandMixerStandMixer

Ainekset

Annos

2

kanankoipea

1,5

sipulia

1 kynsi

valkosipulia

3

porkkanaa

150 g

sieniä

3 rkl

tomaattipyrettä

4,5 vartta

timjamia

4,5 vartta

rosmariinia

4,5 rkl

voita

3/4 rkl

paprikajauhetta

1,5 l

kanalientä

50 ml

kermaa

ripaus

suolaa ja pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Mausta broilerin koipireidet kauttaaltaan suolalla, pippurilla ja paprikalla.

  2. Laita puolet voista pannulle ja lisää koipireidet. Kypsennä koipireisiä molemmin puolin 4–5 minuuttia ja siirrä sitten sivuun.

  3. Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi Kiinnitä yleiskoneeseen kuutiointisarjalla varustettu monitoimikonelisäosa. Työnnä sipuli ja valkosipuli sen läpi nopeudella 4.

  4. Vaihda kuutiointisarja viipalointiterään ja viipaloi porkkanat ja sienet nopeudella 4.

  5. Lisää jäljellä oleva voi pannuun ja kypsennä sipulia ja valkosipulia noin 3 minuuttia.

  6. Sekoita mukaan tomaattipyree, timjami ja rosmariini, ja mausta sitten suolalla ja pippurilla. Lisää porkkanat ja sienet.

  7. Lisää kanaliemi ja laita koipireidet pataan.

  8. Kuumenna broileripata kiehuvaksi. Laita kansi päälle ja anna kypsyä matalalla lämmöllä tunnin ajan.

  9. Sekoita pataan kerma. Tarkista maku ja anna kypsyä ilman kantta 10 minuutin ajan.