Välineet
Ainekset
1 rkl oliiviöljyä
1/2 yksi keltasipuli pilkottuna
2 pilkottuja valkosipulinkynsiä
425 ml valutettuja ja huuhdeltuja mustapapuja
puolikas nippu tuoreita korianterin lehtiä ja varsia
1 chipotle-chilipippuria adobo-kastikeessa
2 rkl tuorepuristettua limen mehua
1 rkl merisuolaa
3 rkl vettä
Vaiheittaiset ohjeet
Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli. Paista sipuleita noin 5 minuutin ajan samalla sekoittaen, kunnes ne ovat pehmenneet.
Lisää sipulit, pavut, korianteri, chipotle, kastike, limen mehu ja suola KitchenAid ARTISAN Power Plus -tehosekoittimen kannuun. Sulje kansi ja käännä säädin nopeuteen 1. Nosta nopeus hitaasti tasolle 4. Sekoita noin 30 sekunnin ajan, kunnes seos on rouheaa. Kaavi seosta kannun reunoilta käyttämällä joustavareunaista survinta. Lisää vesi ja jatka sekoittamista noin 30 sekuntia, kunnes seos on tasaista.
Jos dippi on liian paksua, lisää siihen hieman vettä ja sekoita uudelleen. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa enintään viikon ajan.
Chipotlet ovat kuivattuja, savustettuja jalopenoja, ja kastike on tomaateista, valkosipuleista ja mausteista valmistettu etikkainen sose. Löydät niitä useimpien hyvin varustettujen kauppojen säilykehyllystä. Ripottele dipin päälle murennettua queso frescoa ja pilkottuja tomaatteja ja nauti tortillasipsien kera.