Churrot
Rapea kuori ja pehmeä sisus. Tässä meksikolaisessa herkussa on kaikki mitä jälkiruoalta kaipaat.
Churrot
Rapea kuori ja pehmeä sisus. Tässä meksikolaisessa herkussa on kaikki mitä jälkiruoalta kaipaat.
Välineet
Ainekset
240 ml täysmaitoa
240 ml vettä
180 g voita
2 rkl hienoa sokeria
1/2 tl suolaa
250 g vehnäjauhoja
6 kananmunaa
100 g kanelisokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Sekoita 1 tl kanelia ja 100 g hienoa sokeria. Ripottele kanelisokeria paistettujen churrojen päälle.
Siirrä maito, vesi, voi, sokeri ja suola kasariin. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes voi on sulanut.
Alenna lämpöä ja lisää jauhot kasariin. Sekoita voimakkaasti puulusikalla, kunnes taikina on tasaista.
Siirrä taikina yleiskoneen kulhoon. Asenna litteä vatkain yleiskoneeseen.
Aloita sekoittaminen nopeudella 1 ja lisää kananmunat yksi kerrallaan.
Siirrä taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
Kuumenna ruokaöljyä suuressa kattilassa 175 °C:een.
Pidä pursotinta öljyn yllä ja pursota noin 8 cm:n churroja. Voit helpottaa pursottamista leikkaamalla churrojen päät saksilla.
Paista churroja 4 minuuttia niin, että niistä tulee kullanruskeita.
Ripottele kanelisokeria churrojen päälle heti, kun otat ne pois öljystä.