Cold brew -granita
Tämä cold brew -granita on ihana viilentäjä kuumana päivänä!
Välineet
Ainekset
Annos
700 ml
vettä
140 g
vastajauhettua kahvia
200 ml
vispikermaa
1,5 rkl
tomusokeria
30 g
suklaalastuja
Vaiheittaiset ohjeet
Tästä reseptistä tulee neljä granitaa.
Valmista cold brew -kahvi cold brew -keittimellä tai pressopannulla.
Täytä muotit cold brew -kahvilla merkkiviivaan asti. Laita kannet päälle ja pakasta vähintään 12 tunnin ajan.
Ota jääpalamuotit pakastimesta, irrota jääpalat ja anna lämmetä 10–15 minuutin ajan, kunnes ne kiiltävät.
Vatkaa sillä aikaa kermavaahtoa ja tomusokeria nopeudella 8, kunnes seoksesta muodostuu pehmeitä huippuja. Lisää laseihin lusikallinen kermavaahtoa.
Kiinnitä yleiskoneeseen Shave ice -lisävaruste. Laita jääpalat laitteeseen ja höylää jäätä laseihin nopeudella 10.
Viimeistele pienellä lusikallisella kermavaahtoa ja suklaalastuilla. Tarjoile heti.