Skip the navigation

Dauphinois-perunagratiini

KitchenAid Chef

Tämä lämminhenkinen gratiini on ranskalainen klassikkoruoka.

Import-Recipe - Gratin Dauphinois

Dauphinois-perunagratiini

KitchenAid Chef

Tämä lämminhenkinen gratiini on ranskalainen klassikkoruoka.

Välineet

FoodProcessor
Valmistelu
25min
Ruoanlaitto
1h15
Yhteensä
1h40
Annos
6
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

30 g voita

1,5 rkl vehnäjauhoja

375 ml maito

225 ml kerma

3 valkosipulinkynsiä

1,5 tl suolaa

1 tl pippuria

6 vartta tuoretta timjamia

1 tl muskottipähkinää

1,5 kg peruna

105 g gruyère-juustoa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää jauhot ja sekoita koko ajan vispilällä 2 minuuttia.

  2. Vispaa hiljalleen sekaan maito ja kerma. Lämmitä kiehumispisteeseen. Kuori valkosipuli ja hienonna se. Lisää valkosipuli, suola, pippuri, timjami ja muskottipähkinä pannulle ja paista miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

  3. Kuori perunat. Aseta kaksipuolinen viipalointi-/raastinlevy monitoimikoneeseen. Viipaloi perunat nopeudella 1.

  4. Käännä levyn raastinpuoli käyttöön ja raasta juusto nopeudella 2.

  5. Voitele uunivuoka voilla. Levitä pohjalle kerros kermaseosta. Lisää 1/3 perunoista. Lisää uusi kerros kastiketta ja 1/3 juustosta. Jatka samaan tapaan vielä kaksi kerrosta. Älä ripottele juustoraastetta pinnalle vaan jätä se odottamaan.

  6. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 1 tunti. Poista folio. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle ja paista vielä 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on ruskistunut.

OCT24 - D2C PDP banner  - Free bread bowl

Ilmainen leipäkulho!

Saadaksesi ilmaisen leipäkulhon (arvoltaan 179 euroa) kun ostat yleiskoneen - Artisan by You