Skip the navigation

Dippi paahdetusta valkosipulista, pinaatista, sitruunasta ja cashew-pähkinöistä

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
roastedgarliccashewdip_wallpaper.jpg

Pähkinäinen ja valkosipulinen dippi leivälle ja vihanneksille on varma valinta.

Duration
Yhteensä1h
Valmistelu20min
Ruoanlaitto40min

Välineet

FoodProcessorFoodProcessor

Ainekset

Annos

1

kokonainen valkosipuli

200 g

raakoja cashew-pähkinöitä

100 g

babypinaattia

2 rkl

sitruunamehua

1 tl

merisuolaa

60 ml

oliiviöljyä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lämmitä uuni 190-asteiseksi ja kääri valkosipuli folioon. Aseta uunipellille ja paista 35–40 minuuttia tai kunnes valkosipuli on pehmennyt. Poista uunista ja jäähdytä kokonaan.

  2. Kiinnitä monitoimiterä monitoimikoneeseen. Leikkaa valkosipulin yläosa irti ja purista paahdettu valkosipuli työkulhoon. Lisää puolet cashew-pähkinöistä. Käsittele matalalla nopeudella, kunnes seos on karkeaksi pilkottu. Lisää pinaatti ja käsittele pienellä teholla, kunnes seos on hienoa. Kaavi työkulho.

  3. Lisää basilika ja käsittele pienellä teholla, kunnes seos alkaa muuttua tahnaksi. Lisää sitruunamehu, suola ja öljy tasaisena virtana syöttöputken kautta, kun monitoimikone käy pienellä teholla. Sekoita hyvin. Lisää loput cashew-pähkinät ja käytä sykäystoimintoa 4–5 kertaa tai kunnes ne ovat karkeaa silppua ja dippi on sakeaa.

  4. Siirrä seos tarjoiluastiaan ja tarjoile tuoreiden vihannestikkujen tai grillatun litteän leivän kera.