Skip the navigation

Enkelin siivet (faworki)

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Angel wings (Faworki)

Duration
Yhteensä35min
Valmistelu20min
Ruoanlaitto15min

Välineet

STAND_MIXERSTAND_MIXER
PASTA_ROLLERPASTA_ROLLER

Ainekset

Annos

375 g

vehnäjauhoja

1/2 tl

sokeria

1/2 tl

suolaa

3

munankeltuaista

1

kananmunaa

100 ml

kuohukermaa

1 rkl

pehmeää voita

50 ml

vodkaa

1 kg

leivontarasvaa

115 g

vaniljatomusokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää jauhot, sokeri ja suola vatkainlisäosalla varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita 30 sekuntia nopeudella 1. Nosta nopeus tasolle 4 ja lisää voi. Lisää munankeltuaiset, munat ja kuohukerma vähitellen.

  2. Kun taikinasta tulee kiinteää, kiinnitä taikinakoukku ja lisää vodka. Vaivaa 6–7 minuuttia. Kaada taikina kulhosta, muodosta siitä halko ja kääri se muovikelmuun. Laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

  3. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Rullaa kutakin osaa pastamankelilla käyttämällä leveintä asetusta, taittele sitten taikina puoliksi ja rullaa aina uudelleen. Toista taittelu neljä kertaa, kunnes taikina on tasainen. Rullaa tämän jälkeen taikina ohuemmaksi ja ohuemmaksi, kunnes sen paksuus on 5. Voit sirotella taikinan päälle jauhoja, jotta se ei tartu kiinni. Laita rullatut levyt kostean liinan alle ja varmista, etteivät ne tartu kiinni. Leikkaa rullattu taikina 3–4 senttimetrin vinoneliöiksi ja leikkaa sen jälkeen viilto kunkin suikaleen keskelle. Pujota kunkin suikaleen toinen pää viillon läpi ja siirrä pellille. Säilytä kylmänä jääkaapissa.

  4. Kun kaikki taikinasuikaleet on muotoiltu, kuumenna puolet leivontarasvasta 180-asteisella pannulla. Uppopaista puolet taikinasuikaleista kääntämällä ne puolivälissä. Nosta ne paistamisen jälkeen paperipyyhkeelle, jotta liika rasva imeytyy pois. Toista sama lopuille taikinasuikaleille käyttämällä tuoretta leivontarasvaa. Asettele enkelin siivet tarjoiluvadille ja sirottele päälle tomusokeria.