Espanjalainen perunamunakas
Tämä perinteinen espanjalainen ruoka tuo kesän mieleen hetkessä.
Espanjalainen perunamunakas
Tämä perinteinen espanjalainen ruoka tuo kesän mieleen hetkessä.
Välineet
Ainekset
1 peruna
1/2 sipuli
66 g oliiviöljyä
2 kananmunaa
1/3 tl suolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä yleiskoneeseen raastinterällä varustettu monitoimikonelisäosa. Raasta sipuli nopeudella 6.
Kuori perunat. Aseta viipalointilevy monitoimikonelisäosaan ja viipaloi perunat nopeudella 6.
Kuumenna oliiviöljy suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää sipulit ja paista ne pehmeiksi ja hiukan karamellisoituneiksi. Lisää perunat pannuun ja paista 10 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä.
Riko kananmunat kulhoon. Lisää suoja ja kuumat perunat ja sipulit ja sekoita varovasti keskenään. Peitä liinalla ja jätä noin 10 minuutiksi.
Siirrä seos pieneen paistinpannuun.
Paista keskilämmöllä, kunnes munakkaan sivut ja yläpuoli ovat hyytyneet ja pohja on kevyen kullanruskea. Käännä munakas suurella lastalla.
Paista toista puolta 3–4 minuuttia tai kunnes pinta on kokonaan kullanruskea ja munakas on kypsä. Liu'uta tarjolle lautaselle.