Focaccia
Tämä italialainen uunissa paistettu leipä sopii erinomaisesti voileiväksi, lisukkeeksi tai alkupalaksi.
Focaccia
Tämä italialainen uunissa paistettu leipä sopii erinomaisesti voileiväksi, lisukkeeksi tai alkupalaksi.
Välineet
Ainekset
500 g vehnäjauhoja
7 g kuivahiivaa
250 ml kädenlämpöistä vettä
75 ml + lisää päälle pirskotteluun oliiviöljyä
2+1 tl suolaa
3 vartta timjamin lehtiä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita jauhot ja kuivahiiva yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku. Sekoita 20 sekuntia nopeudella 1, kunnes kuivat aineet ovat hyvin sekoittuneet.
Lisää vesi, oliiviöljy ja suola. Vaivaa 4 minuuttia nopeudella 2. Vaivaa taikinaa käsin vielä 1 minuutti. Muodosta taikinasta pallo, sivele se oliiviöljyllä ja peitä taikina kostealla liinalla. Anna nousta 1 tunti.
Kaulitse taikina 1 cm paksuiseksi levyksi. Siirrä se oliiviöljyllä voidellulle uunipellille. Leikkaa pois ylimääräinen reuna, jos tarpeen. Peitä kostealla liinalla ja anna taikinan levätä vielä 30 minuuttia.
Tee sormillasi taikinaan kuoppia. Ripottele foccacian päälle timjami, jäljelle jäänyt teelusikallinen suolaa ja vähän oliiviöljyä. Paista 20 minuuttia 250-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Viimeistele oliiviöljyllä.