Skip the navigation

Focaccia

KitchenAid Chef

Tämä italialainen uunissa paistettu leipä sopii erinomaisesti voileiväksi, lisukkeeksi tai alkupalaksi.

Import-Recipe - Focaccia

Focaccia

KitchenAid Chef

Tämä italialainen uunissa paistettu leipä sopii erinomaisesti voileiväksi, lisukkeeksi tai alkupalaksi.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
15min
Ruoanlaitto
20min
Yhteensä
35min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

500 g vehnäjauhoja

7 g kuivahiivaa

250 ml kädenlämpöistä vettä

75 ml + lisää päälle pirskotteluun oliiviöljyä

2+1 tl suolaa

3 vartta timjamin lehtiä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita jauhot ja kuivahiiva yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku. Sekoita 20 sekuntia nopeudella 1, kunnes kuivat aineet ovat hyvin sekoittuneet.

  2. Lisää vesi, oliiviöljy ja suola. Vaivaa 4 minuuttia nopeudella 2. Vaivaa taikinaa käsin vielä 1 minuutti. Muodosta taikinasta pallo, sivele se oliiviöljyllä ja peitä taikina kostealla liinalla. Anna nousta 1 tunti.

  3. Kaulitse taikina 1 cm paksuiseksi levyksi. Siirrä se oliiviöljyllä voidellulle uunipellille. Leikkaa pois ylimääräinen reuna, jos tarpeen. Peitä kostealla liinalla ja anna taikinan levätä vielä 30 minuuttia.

  4. Tee sormillasi taikinaan kuoppia. Ripottele foccacian päälle timjami, jäljelle jäänyt teelusikallinen suolaa ja vähän oliiviöljyä. Paista 20 minuuttia 250-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.

  5. Viimeistele oliiviöljyllä.