Skip the navigation

Hävikitön kukkakaalikulho

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
nowastecauliflowerbowl thumbnail

Kestävä ja herkullinen resepti, jossa kukkakaalin kaikki osat käytetään maukkaaseen ateriaan.

Duration
Yhteensä30min
Valmistelu10min
Ruoanlaitto20min

Välineet

FoodProcessorFoodProcessor

Ainekset

Annos

1

luomukukkakaalia

1

punaista paprikaa

1 rkl

oliiviöljyä

1 tl

pippuria

2 rkl

auringonkukkaöljyä

1/4 tl

suolaa

1/4 tl

mustapippuria

2

valkosipulinkynttä

100 g

edamame-papuja

1 tl

seesaminsiemeniä (koristeeksi)

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Monitoimikoneeseen mahtuu 2 annosta.

  2. Leikkaa kukkakaalin lehdet irti ja laita ne sivuun myöhempää käyttöä varten.

  3. Pese kukkakaali ja irrota kukinnot varresta. Älä heitä vartta pois. Laita kukinnot KitchenAid-monitoimikoneeseen ja käytä sykäystoimintoa muutaman kerran, kunnes kukkakaali muistuttaa riisiä. Älä käsittele liian hienoksi, vaan jätä kukkakaaliin hieman tekstuuria.

  4. Kuumenna oliiviöljy pannulla keskilämmöllä. Lisää kukkakaaliriisi pannulle ja paista noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.

  5. Leikkaa sillä välin kukkakaalin varsi pieniksi tikuiksi. Pienet lehdet voi käyttää sellaisenaan. Voit poistaa paksuista varsista lehdet ja leikata ne paloiksi tai tikuiksi. Kuumenna auringonkukkaöljy wokissa korkealla lämmöllä. Lisää kukkakaalitikut ja wokkaa muutaman minuutin ajan, kunnes tikut pehmenevät. Lisää lehdet ja paprika wokkiin. Kypsennä vielä 2–3 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.

  6. Lisää valkosipuli ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Wokkaa vielä minuutin ajan, jotta maut syvenevät.

  7. Tarjoile kukkakaaliriisi wokattujen kasvisten kanssa. Lisää edamame-papuja ja viimeistele seesaminsiemenillä.