Halloweenin hyytävä hämähäkkikakku
Tämä kammottavan upea juustokakku on Halloween-juhlien kohokohta.
Halloweenin hyytävä hämähäkkikakku
Tämä kammottavan upea juustokakku on Halloween-juhlien kohokohta.
Välineet
Ainekset
2 rkl erityishienoa sokeria
6 rkl sulatettua voita
150 g Oreo- tai Domino-keksejä
450 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
1 tl vaniljauutetta
125 g tomusokeria
40 g hapankermaa
60 g kylmää vispikermaa
1 tl mustaa elintarvikeväriä
2 rkl tuorejuustoa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita keksit, sulatettu voi ja sokeri monitoimikoneeseen ja sekoita nopeudella 2, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka pakastimeen odottamaan, kunnes olet valmistanut täytteen.
Laita tuorejuusto, vaniljauute ja tomusokeri lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita kuusi minuuttia nopeudella 2.
Seoksen tulee olla kevyttä ja ilmavaa.
Lisää vispikerma ja hapankerma ja sekoita nopeudella 6, kunnes seos on paksua ja kermaista.
Levitä täyte tasaisesti aiemmin valmistetun pohjan päälle. Kopauta irtopohjavuokaa työtasoon, jotta täytteen pinnasta tulisi tasainen.
Siirrä musta elintarvikeväriseos (mustaa elintarvikeväriä sekoitettuna tuorejuustoon) pieneen taikina-annostelijaan ja tee sillä spiraalikuvio juustokakun täytteeseen. Aloita kakun keskeltä ja siirry vähitellen kohti kakun ulkoreunaa.
Ota puhdas varrastikku ja vedä sen avulla raitoja kakun sisäosasta ulkoreunaan. Puhdista varrastikku jokaisen vedetyn raidan välissä.
Laita juustokakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Irrota irtopohjavuoan reuna ja leivinpaperi, ja kakku on valmis leikattavaksi.