Skip the navigation

Hapanleipä

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Sourdough bread

Tämä herkullinen hapanleipä tekee aamiaisestasi mahtavan.

Duration
Yhteensä6h55
Valmistelu20min
Ruoanlaitto45min
Kohotusaika5h50

Välineet

BREAD_BOWLBREAD_BOWL
STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ainekset

400 g

leipäjauhoja

15 g

suolaa

150 g

hapanjuurta

1 rkl

kuivahiivaa

200 ml

kädenlämpöistä vettä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää jauhot, suola, hiiva ja hapanjuuri taikinakoukulla varustettuun leivontakulhoon.

  2. Sekoita nopeudella 1 ja valuta vesi sekaan hitaasti. Sekoita, kunnes seoksesta muodostuu kiinteää, sileää ja joustavaa taikinaa.

  3. Muodosta taikinasta pallo, aseta leivontakulhoon ja peitä kannella. Anna levätä vähintään 3 tuntia.

  4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Muotoile leipä taittamalla taikinan reunat keskelle.

  5. Aseta taikina leivontakulhon leivinpaperilla vuoratulle kannelle ja peitä leivontakulholla. Anna kohota vähintään 2 tuntia.

  6. Tee leivän pintaan viiltoja ja paista 35 minuuttia 230 asteessa. Poista kulho 35 minuutin jälkeen ja paista sitten vielä 10 minuuttia, kunnes leivän pinta on kullanruskea.