Skip the navigation

Hasselpähkinämaito

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
hazelnutmilk thumbnail

Ihanan pähkinäinen ja laktoositon kasvipohjainen suklaamaito.

Duration
Yhteensä1h10
Valmistelu10min
Kohotusaika1h

Välineet

BlenderBlender

Ainekset

Annos

150 g

hasselpähkinöitä

1 l

vettä

2 1/2 rkl

kaakaojauhetta, makeuttamatonta

1 tl

vaniljauutetta

1 rkl

vaahterasiirappia

1/4 tl

suolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Peitä hasselpähkinät kiehuvalla vedellä ja anna liota vähintään 1 tunti ja enintään 12 tuntia. Valuta liotetut hasselpähkinät ja siirrä ne KitchenAid-tehosekoittimeen. Lisää vettä.

  2. Sekoita nopeudella 5 yhden minuutin ajan, kunnes seoksen koostumus on täyteläinen ja tasainen. Siivilöi harsokankaan tai ohuen pyyhkeen läpi. Purista kaikki ylimääräinen neste pois.

  3. Kaada hasselpähkinämaito takaisin tehosekoittimeen ja lisää kaakaojauhe, vaniljauute, vaahterasiirappi ja suola. Sekoita nopeudella 5, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

  4. Maito säilyy jääkaapissa suljetussa pullossa tai purkissa 4 päivää. Sekoita ennen tarjoilua.