Hasselpähkinä-brownies
Täyteläiset ja herkulliset browniet nostavat veden kielelle!
Välineet
Ainekset
Annos
50 g
vehnäjauhoja
80 g
kaakaojauhetta
50 ml
espressoa
130 g
fariinisokeria
250 g
hienoa sokeria
175 g
suolaamatonta, huoneenlämpöistä voita
1 tl
vaniljauutetta
1/2 tl
suolaa
3
kananmunaa
125 g
tummasuklaahippuja
100 g
kokonaisia hasselpähkinöitä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita vehnäjauho, kaakao, espresso, fariinisokeri, hieno sokeri, suolaamaton voi, vaniljauute, suola ja kananmunat yleiskoneen sekoituskulhoon.
Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen.
Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 1 ja sekoita puoli minuuttia. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 2 ja sekoita, kunnes taikina näyttää tasaiselta.
Pilko hasselpähkinät karkeasti.
Lisää suklaahiput ja puolet hasselpähkinöistä taikinaan ja sekoita vielä 30 sekunnin ajan nopeudella 1.
Vuoraa 21 x 21 cm:n kokoinen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Ripottele loput hasselpähkinät taikinan päälle.
Paista 160-asteisessa esilämmitetyssä uunissa 50 minuuttia.
Anna brownieiden jäähtyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.