Helppo flatbread
Flatbread eli pannuleipä on helppo ja täydellinen lisuke.
Ainekset
300 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
50 g voita
185 ml täysmaitoa
1 rkl öljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita maito ja voi kattilaan ja lämmitä, kunnes voi on sulanut.
Kaada taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon.
Lisää jauhot ja suola. Sekoita 3 minuuttia nopeudella 4 kunnes taikina on tasaista.
Kiedo taikina kelmuun ja anna levätä huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja leikkaa neljään osaan.
Pyöritä jokaisesta osasta pallo ja kauli pallot noin 0,4 cm paksuisiksi litteiksi ympyröiksi.
Lämmitä öljy pannulla keskilämmöllä ja aseta yksi leipä pannulle. Paista noin 90–120 sekuntia, kunnes taikina kuplii. Käännä leipä sitten ympäri.
Painele leipää, jos se pullahtelee. Paista loput leivät samalla tavalla.
Levitä päälle voita ja hienonnettua valkosipulia.