Skip the navigation

Helppo kesäkurpitsalasagne

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
zucchinilasagna_thumbnail.jpg
Helppo kesäkurpitsalasagne

Kun kaipaat kevyempää vaihtoehtoa lasagnelle, tämä kesäkurpitsaversio ei petä.

Duration
Yhteensä50min
Valmistelu15min
Ruoanlaitto35min

Välineet

SHEET_CUTTERSHEET_CUTTER
STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ainekset

Annos

3

kesäkurpitsaa

3 tl

suolaa

1

sipuli

200 g

pinaattia

1 rkl

oliiviöljyä

750 g

ricottaa

1 tl

pippuria

1/2 tl

muskottipähkinää

90 g

pestoa

150 g

raastettua emmental-juustoa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Käytä mandoliinia ja ohutta terää ja tee kesäkurpitsasta ohuita nauhoja. Ripottele 2 ruokalusikallista suolaa kesäkurpitsan päälle ja anna levätä 15 minuuttia. Painele talouspaperilla vesi pois kesäkurpitsoista.

  2. Kuutioi sipuli ja kuullota oliiviöljyssä keskilämmöllä. Lisää pinaatti ja kuullota, kunnes se on pehmennyt. Käytä siivilää veden valuttamiseen pinaatista.

  3. Lisää ricotta, 1 tl suolaa, pippuri, muskottipähkinä ja pesto vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

  4. Asettele kerros kesäkurpitsaa uunivuoan pohjalle. Levitä päälle 1/3 ricottaseoksesta ja 1/3 pinaatista. Toista tämä vielä 2 kertaa. Viimeistele kesäkurpitsakerroksella. Ripottele päälle emmental-juustoa.

  5. Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia.