Skip the navigation

Hibiskus-vadelmagalette

KitchenAid Chef

Nosta yksinkertainen vadelmajälkiruoka uudelle tasolle hibiskuksen kirpeän kukkaistuoksun avulla.

HibiscusRaspberryGalette_thumbnail (1).jpg

Hibiskus-vadelmagalette

KitchenAid Chef

Nosta yksinkertainen vadelmajälkiruoka uudelle tasolle hibiskuksen kirpeän kukkaistuoksun avulla.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
20min
Asetus
3h
Yhteensä
3h20
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

225 g + 2 rkl + 2 rkl vehnäjauhoja

112 g kylmää, suolatonta voita

3/4 + 1/2 tl suolaa

5,5 rkl jääkylmää vettä

1 kananmuna, rakenne rikottuna (pinnan voiteluun)

1 rkl ruokosokeria (demerara) (ripoteltavaksi pinnalle)

1 rkl + 1 rkl + 175 g + 110 g sokeria

1 rkl jauhettuja amarettikeksejä (noin 3 kpl)

600 g kypsiä vadelmia

1 rkl appelsiinin raastettua kuorta

- pilkottuja vadelmia

tilkka vettä

15 g kuivattuja hibiskuksen kukkia

1 rkl jauhettuja manteleita tai mantelijauhoa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. VALMISTA TAIKINA: Lisää jauhot (225 g), sokeri (1 rkl) ja suola (¾ tl) taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon.

  2. Valitse nopeus 1 ja lisää kuutioitu voi. Vaihda nopeudeksi 3 ja sekoita 30 sekuntia.

  3. Lisää vesi ja sekoita 20 sekunnin ajan nopeudella 3.

  4. Siirrä taikina alustalle ja vaivaa se nopeasti palloksi.

  5. Litistä taikina pyöreäksi levyksi ja kääri se muovikelmuun. Jäähdytä jääkaapissa 2–3 tuntia, kunnes taikina on kovettunut.

  6. VALMISTA MANTELIJAUHE: Täytä pieni muovipussi amarettikekseillä ja murskaa ne.

  7. Lisää pussiin jauhot (225 g), sokeri (1 rkl) ja mantelijauhe. Sekoita ravistamalla pussia.

  8. VALMISTA TÄYTE: Pese vadelmat. Paloittele ne. Lisää vadelmatäytettä varten vadelmat, sokeri (175 g), jauhot (2 rkl), kuorittu pieni appelsiini ja suola (½ tl) kulhoon ja sekoita. Siirrä sivuun.

  9. KOKOA GALETTE: Kuumenna uuni 200 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.

  10. Ota jäähtynyt taikina jääkaapista. Muodosta taikinasta ympyrä.

  11. Jauhota työtaso kevyesti ja kauli taikina kaulimella. Jos taikina repeilee, purista taikina takaisin yhteen.

  12. Siirrä taikina varovasti leivinpaperin päälle kaulimen ympärille kierrettynä.

  13. Muodosta galette-taikinan keskelle ympyrä.

  14. Lisää vadelmatäyte ja jätä taikinaan reunus.

  15. Käännä taikinan reunat vadelmien päälle. Ne muodostavat galetten kuoren. Käytä leivinpaperia apuna.

  16. Jos taikina on ehtinyt lämmetä liikaa, voit laittaa sen jääkaappiin vielä 15 minuutiksi. Taikinan tulisi olla kylmää uuniin laitettaessa, sillä tämä auttaa taikinaa säilyttämään muotonsa.

  17. Käytä pullasutia ja voitele kuoren reunat vatkatulla kananmunalla, niin kuori saa ruskean pinnan. Ripottele sitten reunoille tomusokeria (valinnainen).

  18. Paista galettea 40–45 minuutin ajan tai kunnes kuori on kullanruskea. Käännä galette paistamisen puolessavälissä. Tarkkaile kuorta, jotta se ei pääse ruskistumaan liikaa.

  19. Kuorrute: Laita vadelmat, sokeri (110 g), kuivatut hibiskuksen kukat ja tilkka vettä pieneen kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä. Hauduta, kunnes mehu on irronnut vadelmista ja siirappi on tumman pinkkiä ja hibiskukselta tuoksuvaa, eli noin 5 minuuttia. Määrä riippuu vadelmien mehukkuudesta. Koostumuksen pitäisi olla siirapin tai lämpimän hillon kaltainen. Siivilöi kulhoon.

  20. Sivele kuorrutus kuuman galetten vadelmien päälle. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja tarjoile lämpimänä.

  21. Liikuttele taikinaa kaulimisen aikana, jotta se ei tartu pöytään. Aloita keskeltä ja liiku kohti reunoja. Viimeistele kauhallisella vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.