Höylätty dulce de leche cappuccino -jää
Yltiöherkullinen jälkiruoka kahvin ystäville. Makea, täyteläinen ja täydellinen kesäiltoihin.
Höylätty dulce de leche cappuccino -jää
Yltiöherkullinen jälkiruoka kahvin ystäville. Makea, täyteläinen ja täydellinen kesäiltoihin.
Välineet
Ainekset
4 espresso-jääpalaa
4 shottia espressoä
500 ml kevytmaitoa
125 ml dulce de lecheä
125 ml kondensoitua maitoa
12-15 (35 g) suklaakuorrutettua kahvipapua
6 g (2 rkl) raastettua kahvisuklaata
Vaiheittaiset ohjeet
1 päivä ennen: Laita 4 muottiin kuhunkin 1 annos espressoa.
1 päivä ennen: Kaada maitoa muotteihin merkkiviivaan asti. Sitä tulisi olla kussakin muotissa noin 125 millilitraa. Laita muotit pakastimeen 12–24 tunniksi.
Samana päivänä: Kaada 1,25 dl dulce de leche -siirappia kulhoon ja ohenna 1,25 desilitralla kondensoitua maitoa. Voit käyttää muitakin maitojuomia, mutta varmista, että koostumus on juokseva. Sekoita keskenään. Koostumus on sopiva, kun se valuu ja vajoaa jään reunoja pitkin. Tämä toimii makeuttajana.
Tämä resepti ei vaadi jääpalojen esisulatusta. Höylää espressojäätä haluamaasi lasiin tai kulhoon. Kaada 25 ml tai enemmän (riippuen siitä, kuinka makean haluat cappuccinostasi) dulce de leche -seosta jään päälle ja koristele 3–4 suklaakuorrutetulla kahvipavulla tai raastetulla kahvisuklaalla.