Höylätty karhunvatukka-kiivijää
Värikäs ja herkullinen unelmajälkiruoka on nautinto niin silmille kuin makunystyröillekin.
Höylätty karhunvatukka-kiivijää
Värikäs ja herkullinen unelmajälkiruoka on nautinto niin silmille kuin makunystyröillekin.
Välineet
Ainekset
4 jääpalaa vedestä ja tuoreista marjoista
440 g karhunvatukoita
180 ml vettä
130 g sokeria
30 ml sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kiiviä, viipaloituna ja paloiteltuna
Vaiheittaiset ohjeet
1 päivä ennen: Täytä muottisi 40 grammalla marjoja (noin 10–12 marjaa). Täytä vedellä merkkiviivaan asti ja pakasta 12–24 tunnin ajan.
1 päivä ennen: Laita kattilaan 400 g marjoja, 180 ml vettä, 130 g sokeria, sitruunamehua ja hyppysellinen suolaa. Kiehauta, laita levy keskilämmölle ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta kannellisessa tehosekoittimessa ja varo roiskimasta kuumaa nestettä. Siivilöi ja jäähdytä kokonaan.
Samana päivänä: Kuori ja pilko kiivihedelmät. Laita kulhoon ja säästä osa koristeeksi.
Tämä resepti vaatii jääpalojen esisulatuksen. Varmista, että karkea teräosa on paikoillaan. Höylää jäätä ja pakastettuja marjoja kuppiin tai kulhoon. Kaada siirappia kauttaaltaan jään päälle. Koristele jää kiivihedelmällä.
*Karhunvatukoiden sijaan voi käyttää vadelmia, mansikoita tai mustikoita tai kaikkia yhdessä marjasekoituksena.
*Voit käyttää tätä siirappia hienolla teräosalla höylätyn jään päällä, mutta muista ohentaa sitä hieman kylmällä vedellä hienompaa jäätä varten.
*On normaalia, että tämä siirappi jää kellumaan höylätyn jään pinnalle eikä sekoitu sen joukkoon, mutta se ei haittaa, sillä jää itsessään maistuu jo marjoilta.