Skip the navigation

Höylätty vesimeloni-limejää

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Watermelon Lime Shave Ice
Höylätty vesimeloni-limejää

Tämä suussa sulava, hedelmäinen ja kermainen herkku tuo Karibian keittiöösi.

Duration
Yhteensä1h
Valmistelu1h

Välineet

ICE_SHAVERICE_SHAVER
STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ainekset

4

vesimelonijääpalaa

1

keskikokoinen kypsä vesimeloni, pilkottuna (noin 1 litra mehustettuna)

185 g

sokeria

185 ml

vettä

30 ml

limen mehua

ripaus

suolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. 1 päivä ennen: Kuori ja leikkaa vesimeloni pienemmiksi paloiksi ja säästä muutama pala koristeeksi. Mehusta vesimelonin palat mehustimella, kunnes mehua riittää 4 muottiin merkkiviivaan asti. Tämä tarkoittaa 500 ml vesimelonimehua, eli noin puolet vesimelonista. Pakasta 12–24 tunnin ajan.

  2. 1 päivä ennen: Mehusta loput vesimelonista (noin 500 ml) ja laita kulhoon. Kuumenna vettä ja sokeria pienessä kattilassa, kunnes sokeri on liuennut. Anna sokerisiirapin hieman jäähtyä ja lisää se vesimelonimehun joukkoon. Lisää suolaa ja limeä. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Siivilöi ja anna jäähtyä erittäin kylmäksi jääkaapissa.

  3. 1 päivä ennen: Sekoita keskikokoisessa kattilassa kookosmaito ja makeutettu kondensoitu maito. Kiehauta korkealla lämmöllä. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes seos on sakeutunut. Noin 10 minuuttia. Laita jääpaloja kulhoon ja aseta kattila jäiden päälle noin 5 minuutiksi, jotta seos jäähtyy. Sekoita usein. Lisää limen kuorta.

  4. 1 päivä ennen: Vatkaa vispikerma yleiskoneella käyttäen vispilälisävarustetta korkealla teholla 2 minuutin ajan, kunnes vaahdosta muodostuu kiinteitä huippuja. Kääntele kermavaahto varovasti kookos-lime-maitoseoksen joukkoon. Kaada seos pakastukseen sopivaan astiaan. Pakasta 6 tunnin ajan tai yön yli.

  5. Samana päivänä: Ota jäätynyt limejäätelö pakastimesta, ja anna sen pehmetä noin 15–20 minuuttia. Aseta 1 iso kauhallinen tai lusikallinen kuhunkin tarjoiluastiaan. Tämä ei vaadi jääpalojen esisulatusta. Höylää vesimelonijää jäätelön päälle. Lisää päälle vesimelonisiirappia ja murskattua tai pilkottua tuoretta vesimelonia ja limen kuorta.