Skip the navigation

Hunaja-appelsiini-juustoblintzit

KitchenAid Chef

Blintzit sopivat lämmittäväksi jälkiruoaksi tai herkulliseksi välipalaksi. Nämä kaneli-appelsiinikrepit on helppo ja nopea valmistaa KitchenAid-yleiskoneella ja -tehosekoittimella.

Import-Recipe - Honey Orange Cheese Blintzes

Hunaja-appelsiini-juustoblintzit

KitchenAid Chef

Blintzit sopivat lämmittäväksi jälkiruoaksi tai herkulliseksi välipalaksi. Nämä kaneli-appelsiinikrepit on helppo ja nopea valmistaa KitchenAid-yleiskoneella ja -tehosekoittimella.

Välineet

Blender
StandMixer
Valmistelu
10min
Ruoanlaitto
20min
Yhteensä
30min
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

- Taikina:

375 ml täysmaitoa

6 isoa kananmunaa

55 g sulatettua voita

2 rkl hunajaa

1/2 tl suolaa

180 g jauhoja

3/4 tl kanelia

1 rkl appelsiinin kuorta

- Juustotäyte:

160 g raejuustoa

245 g ricottaa (valutettuna)

1 iso munankeltuainen

1 tl vaniljauutetta

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää kaikki taikinan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita niitä 10 sekuntia nopeudella 4. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa tehosekoittimen kannussa kannen alla vähintään 20 minuuttia ennen paistamista.

  2. Lämmitä 24–26 cm:n pinnoittamaton paistinpannu korkealla keskilämmöllä. Voitele pannu kevyesti pullasudilla. Kaada 1/2 kauhallista-taikinaa kuumalle pannulle ja pyörittele pannua niin, että taikina levittäytyy ohueksi ja tasaiseksi kerrokseksi. Paista noin 1 minuutti, kunnes pinta näyttää kuivalta. Käännä kreppi sitten ympäri ja paista toinenkin puoli rapeaksi (enintään 5 sekuntia). Siirrä kreppi uunipellille. Toista. Pinoa valmiit krepit päällekkäin. Siirrä sivuun.

  3. Valmista juustotäyte. Asenna vispilälisävaruste yleiskoneeseen. Lisää juustot, keltuainen, vanilja ja suola. Sekoita 30 sekuntia yleiskoneen nopeudella 4.

  4. Valmistele blintzit. Aseta kreppi eteesi. Lisää noin 2 ruokalusikallista juustotäytettä niin, että krepin molemmille reunoille jää noin 2,5 cm tilaa. Taita alareuna täytteen päälle ja paina kevyesti tasaiseksi. Taita molemmat reunat niin, että juustotäyte jää keskelle. Taita kreppi sitten suorakulmion muotoiseksi täytetaskuksi niin, että sauma jää sen pohjalle. Siirrä blintz uunipellille. Täytä loput krepit samalla tavalla. (HUOM. Voit tehdä tämän vaiheen paistamista edeltävänä päivänä. Valmistellut blintzit voidaan säilyttää uunipellillä jääkaapissa peitettynä.)

  5. Kun haluat paistaa blintzit, sulata hieman voita paistinpannulla keskilämmöllä. Aseta pannulle 2–3 blintziä ja paista niitä kannen alla 2–3 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Käännä blintzit varovasti lastalla (työnnä lasta blintzin alle sauman suuntaisesti, jotta se ei aukea) ja paista kannen alla 2 minuuttia.

  6. Tarjoile lämpimänä ranskankerman, hunajan ja appelsiinimarmeladin kera.