Skip the navigation

Inkivääri-banaanileipä

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
KA_GingerBananaBread_815.JPG

Tässä herkullisessa aamiais- tai teeleivässä on pellavansiemeniä, saksanpähkinärouhetta ja hienoksi kuutioitua kristallisoitua inkivääriä. Voit paahtaa viipaleet ja tarjoilla tuorejuuston tai paksun kerman kanssa.

Duration
Yhteensä1h15
Valmistelu20min
Ruoanlaitto55min

Välineet

BlenderBlender

Ainekset

Annos

kattilan rasvaamiseen

sulatettua suolaamatonta voita

230 g

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

1/2 tl

hienoa merisuolaa

1/2 tl

jauhettua kanelia

2 rkl

maapähkinävoita

1/4 tl

ruokasoodaa

1/4 tl

vastajauhettua muskottipähkinää

2

suuria, tummuneita banaaneja

130 g

kidesokeria

75 g

sulatettua suolaamatonta voita

2

suuria, huoneenlämpöisiä kananmunia

30 g

saksanpähkinöitä

40 g

kristallisoitua inkivääriä

2 rkl

pellavansiemeniä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Aseta uuniritilä uunin keskitasolle ja lämmitä uuni 180 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista niin pitkä pala, että se peittää pannun pohjan ja nousee reunoille asti siten, että kumpaankin päähän jää 5 cm:n ylimääräinen pätkä. Voitele pannu voisulalla. Aseta leivinpaperi pannuun ja voitele leivinpaperin pohja ja ylimääräiset pätkät. (Valmis leipä on helppo nostaa pannusta leivinpaperin ylimääräisten pätkien avulla).

  2. Siivilöi jauhot, leivinjauhe, suola, kaneli, ruokasooda ja muskottipähkinä isoon kulhoon. Siirrä sivuun.

  3. Aseta kristallisoitu inkivääri ja saksanpähkinät tehosekoittimeen ja sekoita sykäystoiminnolla 5–7 kertaa tai kunnes tuloksena on karkea rouheseos. Kaada saksanpähkinä- ja inkiväärirouhe kulhoon, jossa kuivat aineet ovat.

  4. Aseta banaanit, sokeri, voi ja kananmunat tehosekoittimeen. Sekoita nopeudella 3 noin 20 sekunnin ajan, kunnes seos on tasaista. Yhdistä banaaniseos kuiviin aineisiin, lisää pellavansiemenet ja sekoita nopeasti yhteen. Siirrä taikina voideltuun pannuun ja ripottele hieman kristallisoitua inkivääriä ja rouhittuja saksanpähkinöitä pinnalle.

  5. Paista leipää noin 50 minuuttia, kunnes se on tummanruskea pinnalta ja reunoilta ja testaustikku tulee ulos puhtaana, kun työnnät sen leivän keskelle. Siirrä leipä ritilälle ja anna jäähtyä pannussa puolen tunnin ajan. Nosta leipä pannusta leivinpaperin jatkeiden avulla. Jäähdytä ritilän päällä. Viipaloi tarjoilua varten. Paahda viipaleet halutessasi. Kääri leipä kevyesti muoviseen leipäpussiin ja säilytä huoneenlämmössä kahden päivän ajan. Leipä säilyy pakastettuna noin kuukauden.