Skip the navigation

Irlantilainen soodaleipä

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Irish soda bread

empty

Duration
Yhteensä1h10
Valmistelu15min
Ruoanlaitto55min

Välineet

BREAD_BOWLBREAD_BOWL
STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ainekset

500 g

vehnäjauhoja

1 rkl

hienoa sokeria

2 tl

ruokasoodaa

10 g

suolaa

375 ml

piimää

30 g

sulatettua voita

1

kananmuna

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kiinnitä leipäkulho siivilä- ja vaakalisävarusteella varustettuun yleiskoneeseen. Siivilöi jauhot, hieno sokeri, ruokasooda ja suola kulhoon sekoittaen samalla nopeudella 1.

  2. Irrota siivilä- ja vaakalisävaruste yleiskoneesta ja kiinnitä taikinakoukku.

  3. Yhdistä märät ainekset ja lisää ne kuivien ainesten sekaan. Sekoita nopeudella 1, kunnes taikina pysyy kasassa. Sen pitäisi vielä olla tahmeaa ja irtonaista.

  4. Kaada taikina jauhotetulle alustalle, jauhota kätesi kevyesti ja muotoile taikina palloksi.

  5. Vuoraa leipäkulhon kansi leivinpaperilla ja aseta taikina sen päälle. Tee taikinan päälle ristikuvio ja peitä se leipäkulholla.

  6. Paista leipää kulhossa 205 asteessa 40 minuutin ajan. Poista kansi 40 minuutin jälkeen ja paista sitten vielä 15 minuuttia, kunnes leivän pinta on kullanruskea.

  7. Anna jäähtyä ritilällä.