Kahvimehujää
Virkistävä kahvimehujää on täydellinen helteisen kesäpäivän herkku.
Välineet
Ainekset
Annos
300 ml
espressoa
120 ml
kondensoitua maitoa
200 ml
maitoa
3 rkl
tummalla suklaalla kuorrutettuja kahvipapuja
Vaiheittaiset ohjeet
Reseptistä tulee kahdeksan mehujäätä.
Valmista viisi annosta espressoa KitchenAidin espressokoneella. Anna kahvin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sekoita maitoon 50 millilitraa kondensoitua maitoa ja kaada kahdeksaan mehujäämuottiin. Pakasta tunnin ajan.
Sekoita jäähtyneeseen kahviin loput kondensoidusta maidosta. Ota mehujäämuotit pakastimesta ja kaada kahviseos muotteihin. Pakasta tunnin ajan.
Ota muotit jälleen pakastimesta ja työnnä jokaiseen muottiin mehujäätikku. Pilko kahvipavut ja ripottele kahvipapurouhetta mehujäiden päälle. Pakasta vähintään kuuden tunnin ajan tai yön yli.