Skip the navigation

Kakigori

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Kakigori

Tämä suosittu japanilainen jälkiruoka on ihanan virkistävä ja helppo valmistaa.

Duration
Yhteensä45min
Valmistelu15min
Ruoanlaitto30min

Välineet

STAND_MIXERSTAND_MIXER
ICE_SHAVERICE_SHAVER

Ainekset

Annos

1050 ml

vettä

250 g

sokeria

450 g

eksoottisia hedelmiä (kuten papaija tai keltainen kiivi), kuorittuina ja pilkottuina

3

limeä

75 g

kondensoitua maitoa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Valmista jääpalat. Kaada 800 ml vettä muovisiin jäämuotteihin ja anna jäätyä pakastimessa 12–24 tuntia.

  2. Valmista siirappi. Lisää jäljellä oleva vesi (250 ml), hieno sokeri, 3 limen mehu ja pilkotut hedelmät kattilaan. Kiehauta seos, vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia tai kunnes siirapin koostumus muistuttaa vaahterasiirappia.

  3. Siivilöi ja anna jäähtyä kokonaan ennen kuin siirrät siirapin suljettavaan pulloon. Säilytä jääkaapissa.

  4. Anna jääpalojen sulaa huoneenlämmössä, kunnes niiden ulkopinta on kiiltävä. Aseta jääpala KitchenAid Shave Ice -lisävarusteeseen, aseta nopeudeksi 10 ja höylää jää pyöreään kuppiin tai kulhoon. Tiivistä jäätä ja kumoa tarjoilukulhoon.

  5. Valuta päälle kylmää siirappia ja kondensoitua maitoa.

  6. Viimeistele annos pilkotuilla hedelmillä ja syötävillä kukilla.