Kalatacot, kaalisalaatti ja vesimelonisalsa
Taco, jossa maistuvat meri ja kesä, sopii täydellisesti aurinkoisiin päiviin.
Kalatacot, kaalisalaatti ja vesimelonisalsa
Taco, jossa maistuvat meri ja kesä, sopii täydellisesti aurinkoisiin päiviin.
Välineet
Ainekset
900 g ruijanpallasfileetä tai miedonmakuista valkoista kalaa
2 rkl chipotle-maustetta
3 tuoreen limen mehu
16 höyrytettyjä maissitortilloja
1 viipaloitua avokadoa
2 kuorittuja porkkanoita
1/2 + 1/2 pieni punasipuli
8 retiisiä
4 + 4 + 4 g korianteria
80 ml majoneesia
3 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 pieni vesimeloni suurina paloina
1 Serrano-pippuria
1/2 mangoa
1/2 pilkottua kurkkua
2 valkosipulinkynttä
1/2 paahdettua Poblano-pippuria
235 ml ranskankermaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1,5 tl chipotle-jauhetta
to taste suolaa
to taste pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Valmista kaalisalaatti kiinnittämällä monitoimikoneeseen raastinterä, täyttämällä syöttöputki kaalilla ja silppumalla se kovalla teholla. Toista sama porkkanoilla, retiisillä ja punasipulilla. Laita vihannekset ja 4 g silputtua korianteria keskikokoiseen kulhoon ja sekoita. Sekoita majoneesi, puolikkaan limen mehu, viinietikka ja sokeri hyvin erillisessä kulhossa. Kaada seos kaalisalaatin päälle ja sekoita.
Valmista salsa kiinnittämällä monitoimikoneeseen monitoimiterä ja lisäämällä kulhoon Serrano-pippuri, valkosipuli ja punasipuli. Sulje kansi ja käytä sykäystoimintoa muutaman sekunnin välein, kunnes ainekset on hienonnettu. Lisää kurkku ja käytä sykäystä, kunnes kurkku on keskikokoisina paloina. Lisää vesimeloni, mango ja 4 g korianterin lehtiä ja käytä sykäystä, kunnes palat ovat pieniä. Älä käsittele liikaa tai salsasta tulee liian juoksevaa. Lisää salsaan puolikkaan limen mehu.
Poblano-kermakastikkeen valmistamiseksi paista paprikoita, kunnes kuori mustuu. Poista sitten kuori ja siemenet ja hävitä ne. Asenna monitoimikoneeseen monitoimiterä ja lisää paprikat, ranskankerma, valkosipulijauhe, sipulijauhe, chipotle-jauhe, 4 g korianterin lehtiä ja puolikkaan limen mehu.
Kuumenna grilli, mausta kala chipotle-jauheella, suolalla ja pippurilla ja sivele päälle oliiviöljyä. Kypsennä kalaa folion päällä noin kolme minuuttia per puoli tai kunnes kala on murenevaa. Ota kala pois grillistä, paloittele keskikokoisiksi paloiksi ja purista päälle puolikkaan limen mehu.
Kokoa tacot käyttämällä kahta kuorta jokaiseen tacoon. Lisää kala ja sitten salaatti, ja tarjoile salsaa lisukkeena. Lisää avokadoviipaleet, korianteri ja kermainen Poblano-pippurikastike.