Kana-enchiladarullat
Meksikolaisvivahteiset rullat ovat täydellinen ruoka seuraaviin illanistujaisiin.
Ainekset
340 g silputtua kypsää kanaa (vaalea ja tumma liha)
470 g meksikolaista juustoraastesekoitusta
220 g pehmeää tuorejuustoa
125 ml tomaattisalsaa
2 rkl limen mehua
1 rkl valkosipulirouhetta
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl chilijauhetta
2 tl kosher-suolaa
1 tl murskattuja punaisia chilihiutaleita
4 30 cm:n tortilloja
115 g liekillä paahdettuja kuutioituja vihreitä chilejä valutettuna
2 pilkottuja luumutomaatteja ilman siemeniä
50 g viipaloitua salottisipulia
8 g tuoreita korianterin lehtiä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita kana yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen. Valitse nopeus 1 sekoita 1 minuuttia tai kunnes kana on ohuina suikaleina. Lisää juustoraaste, tuorejuusto, salsa, limemehu, valkosipuli, juustokumina, chilijauhe, suola ja punaiset chilihiutaleet. Vaihda taikinakoukku vatkaimeen. Valitse nopeus 1 ja sekoita 60 sekuntia. Kaavi seos kulhon reunoilta ja pohjasta. Valitse nopeus 4 ja sekoita 30 sekuntia. Poista uunista ja jäähdytä kokonaan.
Kuumenna tortilloja mikroaaltouunissa korkealla lämmöllä 30 sekunnin ajan talouspaperiin käärittynä. Siirrä puhtaalle työtasolle. Levitä päälle tasaisesti 2,5 dl kanaseosta. Rullaa kevyesti. Toista jäljellä olevilla tortilloilla ja täytteellä.
Kääri jokainen rulla muovikelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai yön yli. Avaa rullat ennen tarjoilua. Leikkaa molemmista päistä noin 5 cm pois ja leikkaa rullat 2,5 cm:n paloiksi. Koristele vihreällä chilillä, tomaatilla, sipulilla ja korianterilla.
Vinkki: Halusitpa sitten mietoa, keskivahvaa tai tulista, valitse suosikkisalsasi ja haluamasi tulisuusasteesi.