Skip the navigation

Kana-jalapeno-cheddarkastike

KitchenAid Chef

Tästä makkarasta pitävät kaikki, jotka nauttivat tuoreen jalapenon mausta ja tulisuudesta. Cheddarjuusto lisää makuun kermaisuutta, joka sopii erinomaisesti grillaukseen. Tarjoa paahdettujen sämpylöiden päällä hunajasinapin, pilkotun tomaatin ja korianterin kera ja lisää päälle vielä cheddarjuustoa.

chickenjalapenoandcheddarsausage wallpaper

Kana-jalapeno-cheddarkastike

KitchenAid Chef

Tästä makkarasta pitävät kaikki, jotka nauttivat tuoreen jalapenon mausta ja tulisuudesta. Cheddarjuusto lisää makuun kermaisuutta, joka sopii erinomaisesti grillaukseen. Tarjoa paahdettujen sämpylöiden päällä hunajasinapin, pilkotun tomaatin ja korianterin kera ja lisää päälle vielä cheddarjuustoa.

Välineet

StandMixer
SausageStuffer
MeatGrinder
Valmistelu
30min
Ruoanlaitto
15min
Yhteensä
45min
Annos
8
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

900 g luuttomia ja nahattomia kananreisiä 2,5 cm:n suikaleina

45 g puolitettuja jalapenoja siemenet poistettuna ja leikattuna 2,5 cm:n suikaleiksi

50 g raastettua cheddarjuustoa

3 mausteneilikkaa valkosipulia

1 rkl valkosipulijauhetta

1 rkl sipulijauhetta

1 rkl kosher-suolaa

1 tl mustapippuria

1 150 cm isolle makkaralle tarkoitettua makkarankuorta, joka on huuhdeltu ja joka on lionnut kylmässä vedessä 30 min

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Aseta kana leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja siirrä pakastimeen 20 minuutiksi. Mausta kana sen jälkeen suuressa kulhossa suolalla, pippurilla, valkosipuli- ja sipulijauheella, kokonaisilla valkosipulinkynsillä, cheddarjuustolla ja jalapenolla.

  2. Kiinnitä hieno jauhinlevy lihamyllyyn ja liitä se yleiskoneeseen. Aseta kulho lihamyllyn alle, aseta yleiskone nopeudelle 4 ja työnnä maustettu kana, jalapeno ja valkosipulinkynnet syöttöpainimella lihamyllyn läpi pari palaa kerrallaan. Älä paina väkisin syöttöpainimella. Ota kulho lihamyllyn alta ja sekoita ainekset perusteellisesti käsin tai lastalla. Pidä kylmänä.

  3. Kiinnitä suuri makkarasuutin makkarasuutinlisävarusteeseen ja sen jälkeen yleiskoneeseen. Voitele makkarasuutin oliiviöljyllä tai vedellä ja liu’uta makkarankuori siihen tukevasti. Aseta makkarasuutinlisävarusteen alle makkaroiden täyttämistä varten uunipelti, jolla on hiukan vettä. Kostuta käsiä vedellä käsitellessäsi makkarankuoria. Sido kuoren pää ja pistä siihen reikä veitsenkärjellä tai hammastikulla, jonka kärki on pienen naulankannan kokoinen.

  4. Aseta yleiskone nopeudelle 4 ja syötä makkaraseosta hitaasti säiliöön syöttöpainimella. Pidä toisella kädellä kiinni makkarankuoren sidotusta päästä ja ohjaa makkaraseosta kuoren täyttyessä. Älä täytä kuorta liian tiukalle äläkä jätä sitä löysäksi. Kun kaikki täyte on käytetty, irrota makkarankuori makkarasuuttimesta. Jätä riittävästi kuorta sitomiseen, ja tee solmu mahdollisimman lähelle täytettä. Kiedo koko makkaralenkki uunipellille ja erottele se makkaroiksi nipistämällä 15 cm:n välein. Kierrä joka toista välikohtaa noin kuusi kertaa. Siirrä koko makkaralenkki jääkaappiin yön ajaksi, ennen kuin leikkaat sen erillisiksi makkaroiksi.

  5. Makkaran kypsentäminen: Kuumenna suuri valurautapannu keskilämmöllä, lisää 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä ja ruskista makkarat joka puolelta. Vähennä lämpöä ja paista kypsiksi 10–15 minuuttia.

  6. Vinkki: jos makkaraan jää ilmakupla täyttämisen aikana, pistä siihen kohtaan kuorta pieni reikä hammastikulla. Kotitekoiset makkarat ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Jos maltat, anna makkaroiden levätä leikkaamattomina jääkaapissa yön yli.